Dell Inspiron N5110 Bios Güncellemesi Nasıl yapılır?

HawkLordHT

Megapat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Arkadaşlar daha önce bios güncellemedim ve nasıl yapılır bilmiyorum. Bu model ile ilgili bir bilgi bulamadım.. Sorum şöyle:

Güncellemeyi nasıl yapabilirim?
Risklimidir? Nelerdir?

Aynı modele sahibim. Bilgisayarın altındaki etiketten servis numarasını öğren. Ardından aşağıdan siteye girip servis numaranı yazdığında modeline uygun sürücüler falan çıkar. BIOS sürümünü indir ardından çift tıkla direk kuruluyor zaten. Çok basit.

Support | Dell US

Masaüstü olsa güncelleme sırasında aniden elektrik gitse sıkıntı olur. Ama dizüstü olduğu için böyle bir ihtimalde yok. Bataryası takılı olsun ve şarjı da dolu olsun yeter. Güncelleme sırasında fanlar falan tam güçte çalıştığı için bağırıyor. Güncelleme sırasında işlem yapmadan beklersen sorunsuz halledersin.

dell.com/support sitesinden cihazınızın altındaki service tag numarası ile bios güncellemesini indirin sonra. Bilgisayarın pilini ve şarj kablosunu takıp oyun yükler gibi yükleyin. İşlem esnasında bilgisayar donabilir sonrasında normale dönecektir ve kendisini yeniden başlatacaktır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptopumun biosu A09'du. Güncellemeden sonra A11'e yükledi. A11 bios dosyasını diskin D bölümüne attım. Oradan tıklayıp çalıştırdım. Kısa bir süre disk birleştirmesi gibi bir alanı (eprom) taradı. Restartdan sonra açıldığında setupa baktığımda versionu A11 olmuştu. Laptopa SSD Hdd taktığım için güncelleme takriben 2 dakika sürdü.

s.a bende bıos guncellemek için yazılımı indirdim ama laptopun bataryası ölü oldugu için hata veriyor baratyanızı en az %10 doldurun diyor o yüzden güncelleyemiyorum. acaba baska bir yolu varmıdır...?

Burada amaç bios güncellemesini bataryanın desteği ile sağlıklı bir şekilde yapabilmek. Ya muadil bir batarya takıp güncellemeyi yapacaksınız, yada güncellemeden vazgeçeceksiniz. Biosu güncellerken laptopunuzun "service tag" numarasına göre dosyayı indirin. Yanlış dosyayı indirip güncelleme yaparsanız bir daha biosa da giremez laptopunuz kullanılmaz hale gelebilir.

saol tesekkurler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…