Dell Inspiron N5110 CS:GO Düşük FPS Sorunu

siposcan

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Elimde Dell Inspiron N5110 var ve alalı yaklaşık 3-4 yıl oldu. Bu laptop çok büyük badireler atlattı. Listesi:
  • Klavyeye bol şekerli çay döküldü (Yeni klavye takıldı ve temizlendiği iddia edildi.)
  • 3-4 kez 30-40 cm'lik yüksekliklerden yere çakıldı.
  • Son olarak uyurken tekme attım ve menteşe falan kalmadı.
İçinizden çalıştığına dua et diyenleriniz olabilir, haklısınız.

Yaza girdiğimiz sıralar laptopun içini açıp tüm kablolarını vs. taktım. Klavyesi bozulmuştu onu çıkarttım ve şu an çok ilginç bir biçimde klavyesi olmadan ek klavye kullanarak bir masaya yaslayıp kullanıyorum.

Soruna gelirsek, bu arkadaş zamanında da çok müthiş performanslar veremedi. Muhtemelen yukarıdaki geçirdiği kazalar yüzünden. Ama içinde Intel i5 2450M işlemci ve GT 525M ekran kartı var. İstatistik programlarından vs. oyunu açıp baktığımda ekran kartı yüzde 80-85 civarı performans gösterebiliyor. Bu performansın CS:GO'da en düşük ayarlarda 30 FPS'ten fazla vereceğine eminim. Bu yüzden sorunun işlemcide olduğunu düşünüyorum. İşlemcinin aşırı ısınması çok başıma geldi ve laptop sürekli kapandı. Bir aralar fanı bozuldu, kürdanla fanı çalıştırdım. Suçu işlemcide bulmamın bir sebebi daha görev yöneticisinde anlaşıldı. Oyun oynarken bakıyorum yüzde 30-35'in üstüne çıkmıyor. Dedim acaba CS mi sorunlu, Cities Skylines'ta açtım işlemci yine aynı. Ama Cities'de 45 FPS'le falan en düşük ayarlarda oyunu oynayabiliyorum.Lafı fazla uzattım farkındayım.

Soruma gelirsek sorum şudur; tahminlerim doğru mu? Yani sıkıntı işlemcide mi? Eğer öyleyse işlemcinin performansını nasıl arttırabilirim?

Edit: Konuyu açtıktan sonra Turbo Boost indirmeyi denedim, indirdim ama bu sadece göstergeymiş. Görev yöneticisinde de frekansı 0.7 GHz olarak gözüküyor. Laptopu güç ayarından tam performansa getiriyorum hala 0.7 GHz. Intel Turbo Boost'a bakıyorum enerji tasarrufu yazıyor. Overclock falan mı yapmam lazım? Nasıl düzelecek bu olay? Hiçbir oyun oynanmıyor 25-30 FPS maks.

Son düzenleyen: Moderatör:
bendede çok düşük fps sorunu var acaba benimde problemim sizinki gibimi acaba termal macununu vs yenilesem bu sıkıntı yok olur mu ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…