Dell İnspiron n5110 Mac Os x Kurulumu

Yalcin

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Mekanik İşler Teknikeri
Herkese merhaba öncelikle, tüm videolarınızı izledim ve izlemeye devam ediyorum. Elimde başlıkta yazdığım gibi dell inspiron n5110 marka bilgisayarım var. Recep beyin toshiba bilgisayara kurmuş olduğu iatkos_ml2 yi kurmaya çalıştım. BIOS ayarları pek uymuyordu ama elimden geldiği kadar ayarlamaya çalıştım. 4 yada 5 defa kurulum yaptım. Mac versionlarını değiştirerek denedim ama yine kurulumum iyi şekilde gidiyor. Bilgisayarı yeniden başlattığım zaman usb bellekten boot ediyorum, kurulum yaptığım yeri seçiyorum, kurulumu tamamlamam gerekirken türkiye yazısı gelmesi gerekirken iatkos simgesinin üstünde sadace trafikte olduğu gibi ters yön işareti geliyor ve takılıyor.

Şu anda iatkos_ml3 ü kurmak istiyorum. Sorunlar çıkacak biliyorum ama olsun yinede kurmak istiyorum. Videolarda izliyorum ne yapabilirim, internette aradım dell inspiron n5110 bilgisayarına daha önce kuran bulamadım. Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

Bilgisayarımın özellikleri:

• İşlemci : İntel i5 serisi
  • Ram : 4GB 1 DIMM (4GB x1) DDR3 1333Mhz
  • Ekran : NVIDIA GeForce GT 525M - 1GB + intel hd graphics 3000

Son düzenleyen: Moderatör:
iAtkos ML2 epey eskidi. Bu rehberle kurmayı deneyin. Bu arada USB belleği hazırladıktan sonra Transmac ile belleğin içindeki NV* ile başlayan Kext'leri silmeniz gerekebilir.

Dual Boot Windows 8.1 ve Mavericks 10.9.1 Rehberi » Technopat

Ek olarak kurlum sonrası ilk boot'ta nerede takıldığını öğrenmek için USB belleği takınca açılan boot menüsünde -v girmeniz ve öyle boot meniz gerek.

Recep Bey Konuyla ilgilenip cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Ben sadece mavericks 10.9.1 i kurarsam olur heralde. Dual boot olarak Windows kurmak istemiyorum, hemen denemeye ve kurmaya geçiyorum neticesinide bildirecem saolun.

- - - Güncellendi - - -

Recep bey iyi akşamlar dediğiniz gibi videoyu adım adım izledim. USB belleğimi win32 imager den yazdım. İlk önce normal yazdım ikinci denediğimde md5 i seçerek yazdım boot ettim. PC'yi başlattığım zaman boot ederken normal boot edemiyorum. USB'yi seçer seçmez 1 tuşuna basarak boot ediyorum. Sizin dediğiniz gibi bukelamun boot ekranı gelmiyor. Sadece alt alta yazılar geliyor bu şekilde. Flası seçip kuruluma devam ettim. Kurulum başarılı diğer programları kurdum ama flashsız boot edemedim. Flashı çıkarttığım zaman normal windows başlıyor. Bir de resim çektim normal flashı boot ettikten sonra taktığım zaman karşıma bu ekran geliyor ( flastan başlatıp 1 e basmadığım zaman karşıma gelen ekran )

Recep Bey transmacla hazırladığım flashın ıcıne gırdım, Kext'leri bulamadım. Birde açılışta komut giremiyorum çünkü usb den boot ettiğim zaman direk yukarıdaki resim geliyor ekrana orada kalıyorum.

- - - Güncellendi - - -

Yalnız bende Windows 7 ultimate kurulu bundan kaynaklanan bir sorun değildir değilmi ?

- - - Güncellendi - - -

Recep Bey Ben biraz araştırma yaptım kurulumu Chameleon olarak kurduğum için cloverden ne denediysem boot edemedim. Yani flash bellek olmadan açamıyorum.

MuliBeast 6.0.1 çalıştırıp EasyBeast Install seçeneğini seçer misin. Chameleon veya Chimera Bootloader kurman gerek. Şu en senin tek yapman gereken bootloader kurulumu. Bu rehbere bak ama Multibeast 6 kullanman gerek dediğim gibi:

Unibeast ile Hackintosh Rehberi: Mac OS X Mountain Lion Kurulumu » Technopat

Bir rehber daha yapacağım Chameleon ve Chimera bootloader kurulumu için. Mantığı kavramışsındır umarım.

Bu arada biraz açıklayayaım.

Clove ve Chameleon birer bootloader. Mac'i çalıştırmaya yarıyorlar. Ateşleyici gibi düşün. Senin sistemini Chameleon , yani bukalemun bootloader çalıştırabiliyor. Chimera var bir de. Chimera, Chameleon'un biraz modifiye edilmiş hali. Chimera, Multibeast ile kurulabilmekte. Chameleon ile boot eden sistem Chimera ile de boot ediyor genelde.

Recep bey dediğiniz gibi multibeastı kurdum ve easybeast dedim resimini çektim.

UseKernelCache kendim seçmedim ama şimdi Recep beyin göndermiş olduğu unibeast ile hackintosh kurulum videosunu izliyorum. Umarım boot edebilirim.

- - - Güncellendi - - -

Recep bey gonderdıgınız vıdeo lınkını ızledım. Benım anladığım maverıcks ı dual boot olarak kurduktan sonra multibeast ıle ( yanı sızın 10.8.4 dekı gıbı ) kurulum yaptıktan sonra usb Bellegı çıkartıp yenıden baslat dedıgım zaman boot edılmıs halde açması gerekıyor. Degıl mı?

Anladim Recep bey. Hazirlayacaginiz rehberi dört gözle bekliyor olacagım. Konuyla ilgilenip cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…