Kenan Dadashzade
Decapat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- İntel Core i5 10400 || MSI H510M-A-PRO || 32Gb Kingston DDR4 3200 || Zotac Gaming GeForce RTX 2060 12GB || Kingston A400 480GB SATA SSD || Seagate Desktop HDD 1TB || Zalman GigaMax 750W PSU
- Meslek
- Öğrenci, Full Stack Developer
- RAM
- 8GB DDR4
- SSD veya HDD modeli
- Adata SU630 240GB SSD
- Ekran kartı
- İntel(R) HD Graphics 530
- İşlemci
- İntel Core i5 6440HQ Cpu
Uzun bir aradan sonra yine bir Hackintosh yapmak istiyorum. Ama bu sefer biraz zorlaniyorum. O yuzden yardiminiza ihtiyacım var. Ben 2 yil once macOS Monterey kurmustum. Simdi ise Big Sur kurmak istiyorum. Nasil yapabilirim?
Ben birkaç kere denedim. Ama olmadı. Sorun genellikle USB belleğimde çıktı. balenaEtcher ile 3 kere macOS img dosyasını 16 GB'lık SanDisk Cruzer Glide 3.0 USB belleğime yazdım. EFI bölümüne laptopum için olan EFI klasörünü attım. Hatta BIOS da değişiklikler de yaptım. Mesela: SATA mode: RAID on < AHCI; Serial port: Com1 < disabled. Secure Boot yıllardır kapalı. Ama hep USB boot menüsünde gözükmüyor. Ben hatta BIOS da "add boot option" seçeneği ile USB'de ki EFI klasöründeki "boot***.efi" dosyasını bile import ettim. Ve sonra boot menüsünde o seçeneği seçtiğimde sistem yeniden başlayıp Windows'a geri dönüyor.
Ben birkaç kere denedim. Ama olmadı. Sorun genellikle USB belleğimde çıktı. balenaEtcher ile 3 kere macOS img dosyasını 16 GB'lık SanDisk Cruzer Glide 3.0 USB belleğime yazdım. EFI bölümüne laptopum için olan EFI klasörünü attım. Hatta BIOS da değişiklikler de yaptım. Mesela: SATA mode: RAID on < AHCI; Serial port: Com1 < disabled. Secure Boot yıllardır kapalı. Ama hep USB boot menüsünde gözükmüyor. Ben hatta BIOS da "add boot option" seçeneği ile USB'de ki EFI klasöründeki "boot***.efi" dosyasını bile import ettim. Ve sonra boot menüsünde o seçeneği seçtiğimde sistem yeniden başlayıp Windows'a geri dönüyor.