Dell Latitude E6530 macOS sürüm önerisi

alperfix

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba ben herhangi bir bir Hackintosh sürümünü kurmak istiyorum yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Sistem özellikleri:
Cihaz adı alper-PC
İşlemci Intel(R) Core(tm) i7-3520M CPU @ 2.90GHz 2.90 GHz.
Takılı RAM 8.00 GB (kullanılabilir: 7.87 GB)
Sistem türü 64 Bit işletim sistemi, X64 tabanlı işlemci.
Kalem ve dokunma bu görüntü biriminde kalem girdisi veya dokunarak giriş yok.

Dosya Ekleri

• Screenshot 2022-10-30 222621.png
    Screenshot 2022-10-30 222621.png
    18 KB · Görüntüleme: 58
Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem UEFI mı? Onun dışında bu cihaza en yüksek Big Sur yüklenebilir. Belki OCLP (OpenCore Legacy Patcher) ile Ventura'ya kadar kurulsa bile çok akıcı çalışacağını sanmıyorum açıkçası.

Üstte söylendiği gibi Big Sur kurulabilir, ek olarak Wi-Fi ve Ethernet kartı modellerini söyler misiniz? AIDA64 ile bakabilirsiniz.

Sistem UEFI mı? Onun dışında bu cihaza en yüksek Big Sur yüklenebilir. Belki oclp (OpenCore legacy patcher) ile Ventura'ya kadar kurulsa bile çok akıcı çalışacağını sanmıyorum.

BIOS da hem UEFI hem de legacy var denedim UEFI çok verimli çalışmadı.

Üstte söylendiği gibi Big Sur kurulabilir, ek olarak Wi-Fi ve Ethernet kartı modellerini söyler misiniz? AIDA64 ile bakabilirsiniz.

Bu arada sistemim Windows 11.

Dosya Ekleri

• resim_2022-11-01_161332610.png
    resim_2022-11-01_161332610.png
    5 KB · Görüntüleme: 44
Hem Wi-Fi hem Ethernet uyumlu hocam, bu sisteme Big Sur uygun olacaktır. Aşağıdan Big Sur imajını indirin ve USB'ye BalenaEtcher ile yazdırın, işlem bitince OC EFI adlı bölümdeki EFI klasörünü silin ve benim atacağım EFI klasörünü atın. Sonrasında diskinizden bölüm ayırıp biçimlendirip kuruluma geçmeyi deneyin, ek olarak macOS'i UEFI olarak kurmak daha iyi olacaktır. Yani Windows'u Legacy olarak kurduysanız tekrardan UEFI olarak kurabilir veya diski GPT'ye çevirebilirsiniz. Yalnız diski GPT'ye çevirme işleminden sonra Windows açılmayabilir.

Hem Wi-Fi hem Ethernet uyumlu hocam, bu sisteme Big Sur uygun olacaktır. Aşağıdan Big Sur imajını indirin ve USB'ye BalenaEtcher ile yazdırın, işlem bitince OC EFI adlı bölümdeki EFI klasörünü silin ve benim atacağım EFI klasörünü atın. Sonrasında diskinizden bölüm ayırıp biçimlendirip kuruluma geçmeyi deneyin, ek olarak macOS'i UEFI olarak kurmak daha iyi olacaktır. Yani Windows'u Legacy olarak kurduysanız tekrardan UEFI olarak kurabilir veya diski GPT'ye çevirebilirsiniz. Yalnız diski GPT'ye çevirme işleminden sonra Windows açılmayabilir.
Ben direkt Windows'u silip MacOS kurmak istiyorum. Bir sakincasi var midir?

Nasıl bir sakıncadan bahsediyorsunuz? Çoğu donanımda sorun olmaz eğer Wi-Fi gibi şeylerden bahsediyorsan.

Ben Ethernet kullanmak istiyorum.

Hem Wi-Fi hem Ethernet uyumlu hocam, bu sisteme Big Sur uygun olacaktır. Aşağıdan Big Sur imajını indirin ve USB'ye balenaEtcher ile yazdırın, işlem bitince OC EFI adlı bölümdeki EFI klasörünü silin ve benim atacağım EFI klasörünü atın. Sonrasında diskinizden bölüm ayırıp biçimlendirip kuruluma geçmeyi deneyin, ek olarak MacOS'i UEFI olarak kurmak daha iyi olacaktır. Yani Windows'u legacy olarak kurduysanız tekrardan UEFI olarak kurabilir veya diski GPT'ye çevirebilirsiniz. Yalnız diski GPT'ye çevirme işleminden sonra Windows açılmayabilir.

Peki o laptopta BIOS ayari yok onlari yapmadan kurabilir miyim?

Benim PC olmus islemci fani bozuk.

Ben Ethernet kullanmak istiyorum.

Benim PC olmus islemci fani bozuk.

Bir de bugün kuramayacağım.

BIOS olmayan laptop yoktur hocam, illaki bir tuş ile giriliyordur BIOS'a. Bazı ayarlar yapılı değilse hata almanız muhtemel.

Ben direkt Windows'u silip MacOS kurmak istiyorum. Bir sakincasi var midir?
Bu şekilde yapmanızı önermem, herhangi bir hatada eğer başka bir bilgisayarınız yoksa macOS'i açamayabilirsiniz. Başka bilgisayar varsa silip kurabilirsiniz.

Bilgisayarınız yoksa MacOS'i açamayabilirsiniz. Başka bilgisayar varsa silip kurabilirsiniz.

BIOS olmayan laptop yoktur hocam, illaki bir tuş ile giriliyordur BIOS'a. Bazı ayarlar yapılı değilse hata almanız muhtemel.

Bu şekilde yapmanızı önermem, herhangi bir hatada eğer başka bir bilgisayarınız yoksa MacOS'i açamayabilirsiniz. Başka bilgisayar varsa silip kurabilirsiniz.

BIOS'a girebiliyorum tuşu biliyorum ama Recep abinin gösterdiği bazı ayarlar bulunmuyor.

Bu şekilde yapmanızı önermem, herhangi bir hatada eğer başka bir bilgisayarınız yoksa macOS'i açamayabilirsiniz. Başka bilgisayar varsa silip kurabilirsiniz.
Onlar hep başka BIOS kullandığı için yapamıyorum.

Şu an bu mesajı Windows kurulurken Internet Explorer'dan atıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı