DELL marka laptopa format atamama sorunu

muhammet51

Decapat
Katılım
27 Mayıs 2019
Mesajlar
5
Merhaba arkadaşlar, ben askerdeydim yeni geldim. Benim bir tane Dell marka PC var. Askere gittigimden beri kullanilmiyordu. Gelince bir format atiyim dedim, USB'ye Win8 ISO yukledim. Disk bolmede her seyi bicimlendirdim, formati baslattim. Birde ne göreyim, dosyalar yuklenemiyor, bozuk yada eksik olabilir. Elimde baska format CD'si de yok. Sonra bulana kadar CD'yi temizliyeyim dedim. Açtım güzelce termal macununu da sürdüm, geri kapattim. Vidalarini taktim birde gittim Win7 attirdim USB'ye. Bunda starting Windows'dan sonra Microsoft Corparation'da 1 saniye durmadan kurulumun oldugu mavi ekrana gelmeden siyah ekranda kalıyor. Deli oldum bir kere bekleyeyim dedim. Nasil olmussa acilmis, formati aticam bu sefer de disk yok hatasi veriyor. İptale basip USB yerini değiştirip takinca oldu. Bu sefer gene dosyalar eksik, bozuk hatasi verdi. Sonra tekrar kapatip actim. Bu sefer siyah ekran kaliyor, hic acilmiyor. RAM'lerin yerini degistirdim, tekini cikardim. Denedim olmadi, kirip dokucem bu bu PC'yi lutfen yardim edin.

İntel core i5
İntel Graphic 4000 ile AMD 2 GB ekran karti
8 GB RAM

IMG_20190527_000304.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Problem sabit diskiniz de gibi, çıkartıp bağlantı kısmında ki dişleri kontrol ettiniz mi? Oksitlenme gibi bir durumdan ötürü olabilir, silgi ile hafifçe temizlemeyi deneyebilirsiniz.
 
Bilgisayarınızın tam modelini söyler misiniz?

Bilgisayarınız UEFI kurulumu desteklemiyor ise Legacy kurulum yapmanız gerekiyor. Sizde ISO'yu UEFI olarak yazdırdı iseniz sorun bundan kaynaklı da olabilir.

UEFI, eski BIOS'ların yerini alan yeni bir firmware, donanım yazılımıdır. Yeni nesil sistemlerde BIOS yerine UEFI kullanılır. UEFI arayüzü eski tip BIOS'lara göre çok daha gelişmiş, donanım ve işletim sisteminin birbiri ile iletişimi kolaylaşmıştır. Bunun önemli faydaları PC'nin daha hızlı açılıp kapanması, boot işlemlerinin hızlanması ve GPT bölümleme tablosunu kullanması nedeniyle ile 2 TB üstü disklere destek sunmasıdır.

UEFI işletim sistemi kurulumu ise bu özelliklerin faydalanılabilir olduğu önemli bir noktadır. Bugün UEFI için tavsiye ettiğimiz işletim sistemi Windows 10 64 Bit'tir.

Legacy, eski donanım ve işletim sistemlerine destek sunan bir özellik. UEFI kurulum yapılmadığında bunun adı eski tip, Legacy kurulum olmuş olur.
 
Bilgisayarınızın tam modelini söyler misiniz?

Bilgisayarınız UEFI kurulumu desteklemiyor ise Legacy kurulum yapmanız gerekiyor. Sizde ISO'yu UEFI olarak yazdırdı iseniz sorun bundan kaynaklı da olabilir.
BIOS'dan her iki ayari da denedim Legacy Boot olarak ve UEFI Boot olarak. Windows 8 kurulu bilgisayara, Windows 7 kurulumu yapilirken kapatilmasi gereken ayari da kapattim daha doğrusu kapaliymis. Daha once windows 7 kurdum sikinti olmamıştı.

Bilgisayarim Dell İnsprion 5521
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ayarı Legacy Boot yapmanız yeterli değil, önemli olan İSO dosyasını USB belleğe yazdırırken hangi şekilde yazdırdığınız.

USB kalıbı UEFI ise, BIOS'dan Legacy Boot seçeneğini seçseniz de bir anlamı olmuyor.
 
Ayarı Legacy Boot yapmanız yeterli değil, önemli olan İSO dosyasını USB belleğe yazdırırken hangi şekilde yazdırdığınız.

USB kalıbı UEFI ise, BIOS'dan Legacy Boot seçeneğini seçseniz de bir anlamı olmuyor.
Tekrar merhaba dediğiniz gibi galiba gittim windows 8 buldum ve formatı attım, attım atmasına ama PC bir zaman sonra driverdır , programdır yukledikden sonra kafayı yedi dondu kapattım, açılırken baya zorlandı tekrardan kapattım bu sefer BIOS reklamından sonra ekranda beyaz tire yanıp yanıp durdu , sonra windows logosu geliyor ama açılmıyor.Format atarken de aynı şekilde Windows logosunda takılı kalıyor.Birisi harddiski çıkar format atmayı dene ekran gelirse harddiskin bozulmuşdur dedi; Yaptım sorun yok yukleme ekranı geliyor.Halbuki harddiski eklemiştim bile ne alakaysa bozulması, içinde bir çok resmim dosyalarım vardi...
 
Disk problemlerinde siyah ekranda tire yanıp söner evet ama bu diskin bozulduğu anlamına gelmez. Büyük ihtimalle yüklediğiniz programların birinde virüs vardı ve disk arızası bu yüzden veriyor.

Temiz bir kurulum yapın tekrar ve bilgisayara virüs programı yükledikten sonra kurun uygulamalarınızı, sorun çözülecektir.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı