Dell N5010 laptopa iki tane harddisk takılır mı?

ALİÇAVUŞ

Femtopat
Daha fazla  
Merhabalar elimde iki tane laptop var Exper.

IMG_20210118_222658.jpg

IMG_20210118_222648.jpg

Bu bilgisayardaki RAM artı harddiski alıp.

IMG_20210118_222819.jpg

Dell N5010 laptopa atabilir miyım?

CD okuyucusunu çıkartıp yerine bu
ürünün içine 2,5'' HDD veya SSD takıp kullanabilirsiniz.

anladım cok teşekkür ederim peki ram uyumlu olup olmadıgı nasıl anlayabiliriz birde ikinci harddisk takılınca bilgisayarın hızında bir artma olur mu

CD okuyucusunu çıkartıp yerine bu
ürünün içine 2,5'' HDD veya SSD takıp kullanabilirsiniz.

Anladım cok teşekkür ederim peki RAM uyumlu olup olmadıgı nasıl anlayabiliriz bir de ikinci harddisk takılınca bilgisayarın hızında bir artma olur mu?

Sizin alacağınız hard diske veya SSD'ye bağlı. Mesela sen şu an kullandığın HDD'den daha hızlı bir HDD veya SSD'ye işletim sistemini kurarsan, daha hızlı açılır. Ancak şuan kullandığınız HDD'den devam ederseniz, hızınız da sabit kalacaktır.
Bildiğim kadarı ile RAM ve HDD veya SSD arasında bir uyum sorunu olmuyor. Söylediğim bilgi yanlış olabilir ama tam emin değilim. Bütçenizi söylerseniz size SSD veya HDD tavsiyesi de yapabiliriz. Bu arada eğer uzun ömürlü, sessiz, sıkıntısız bir şey almak istiyorsanız SSD'ye yönelin derim.

2. HDD'ye kurarsan.

Anladım cok teşekkür ederim peki RAM uyumlu olup olmadıgı nasıl anlayabiliriz bir de ikinci harddisk takılınca bilgisayarın hızında bir artma olur mu?

Windows'u ve diğer HDD'ye göre RPM hızı fazla olursa evet hızlanabilir RAM'i aynı modelden bulabilirsen çok iyi olur CPU-Z de modelini görebilirsin pelki.

Yeni alacaksanız SSD takın. HDD çok bir fark yaratmayacaktır. Kendi HDD'nizden daha iyi hıza sahip bir HDD alacaksanız hızda artış olacaktır. İstediğiniz şey hız ise SSD alın. Fakat hafıza sıkıntısı çekiyorsanız HDD tercih edilebilir.

Ancak DDR değerleri RAM'lar için geçerli değil mi? Yani RAM'ların giriş birimi değil mi?

RAM'de uyumluluk sorunu olur ve anakartı DDR2 DDR3 DDR4 desteklemesine bağlı olarak da değişir.

RAM'de uyumluluk sorunu olur ve anakartı DDR2 DDR3 DDR4 desteklemesine bağlı olarak da değişir

RAM'de uyumluluk sorunu olur ve anakartı DDR2 DDR3 DDR4 desteklemesine bağlı olarak da değişir

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı