Dell N5110 ısınma ve kapanma sorunu

Kemall

Hectopat
Daha fazla  
Dell N5110 bilgisayarım bulunmakta. Önceden 2 3 defa fan temizliği yapmıştım fakat fanı yerinden çıkarmadan yapmıştım. 2 hafta önce uzun zaman olduğu için bilgisayarı açtım fanı ayırıp içini temizledim. Sonrasında bilgisayarı kapatıp oyun açtım. Önceden sıkıntısızca oynayabildiğim PES 2013'ü açtıktan 2 dakika sonra bilgisayar kapandı. Sonra MSI Afterburner ile kontrol ederek oyunu açtım. 1 2 dakika içinde GPU 99 dereceye ulaşıp bilgisayar kapanıyordu. Şimdi bilgisayarı tekrar açtım fanın demirinde kurumuş macun olduğunu düşündüğüm küçük parçalar vardı onları ve fanı temizleyip ekran kartının üstünü silip bilgisayarı kapattım. Şimdi ise oyun başta 60 fps'de oynanıyor 2 3 dakika içinde 20 30 fps'ye düşüyor. GPU 5-10 dakika 95 98 derecede dolaştıktan sonra bilgisayar kapanıyor. Ekran kartının üzerindeki macunu temizlemeyi düşündüm fakat üstünde demir bir parça vardı onun üstünü kolonyalı mendil ile sildim. Sıkıntı nedir? Bilgisayara zarar mı vermişim? Yoksa 3.5 yıllık macun fanı ayırdığım için iptal mi oldu? Yapabileceğim bir şey var mı? Termal macun olayı kurtarır mı? Bir de termal macunu nereye süreceğim ekran kartının ve işlemcinin üstünde ince demirimsi bir parça var.

Orada hafif bir egrilti var fakat kendi hali öyle.
Bir de kolonyalı mendil ile temizligi yapmistim zaten.
O fotograf temizlemeden onceki kalan macunlari belirtmek icin.
Arada termal macun olmadigi icin temas etmiyor sanirim.
Merak ettigim sey ise ekran kartina nasil tetmal macun sureceğim. O demiri sokmem mi lzm yoksa onun ustune sursem de olur mu?
Bir de fani sokmeden once de gpu yuksek kullanimda 95 derecelerde idi. Laptop oldugu icin normal bir durum mu. Yoksa termal macun ve bir sogutucu ile halledilecek bir durum mu? Bilgisayar kotu ozellikleir olmamasina ragmen simdiye dogru duzgun performans alamadim laptop olmasi ile mi alakali?

Montajı termal macun sürmeden yapmaya kalkıştıysan bu durumu yaşaman çok doğal. Macunsuz montaj mı yapılır

Grafik yongasındaki fiziksel bir parçaya hiçbir şekilde zarar verme, macun kalıntılarını nemli bezle temizle, yenisini sür ve soğutucuyu üzerine kapat hepsi bu kadar.

Tesekkur ederim.
Laptoplarda yeterli performansi alamamak olağan bir durum mu yoksa benim bilincsiz kullanimim ile mi alakali?
(Duzenli olarak bakimini yapmamak vb.)

Termal macun sürmeden montajı yaparsan sıcaklıklar yüzünden GPU ve CPU frekans düşürecektir mecburen. Sıcaklıklar olması gerektiği değerlerde bulunduğu sürece sorun olmaz. Alman gereken performansı oyunlarda veya gündelik kullanımda alamazsan yeni bir konuda detaylıca anlatırsın derdini.

Şuan için termal macun ile montajı gerçekleştirmen gerekiyor.

Kendimi yanlis anlattim heralde pardon.
Demek istedigim 2 senedir bilgisayardan yuksek bir performans alamadigim. Laptop olmasi ile mi alakali oldugu idi.
Neyse onemli degil termal macun islemimden sonra bilgisiyarin durumunu bildiririm insallah.

Performans alamamak kelimesi bana hiçbir anlam ifade etmiyor Sorununuzu net açıklamanız gerek.

Oyunlarda istediğin FPS değerine mi ulaşamıyorsun? Oyunlar akıcı mı değil?
Bilgisayar donuyor mu? Durup dururken kasıyor mu?
Bir dosyayı açması 2 saat mi sürüyor?

Yinede belirtmek lazım ki : Sıcaklıkların aşırı yüksek olması sistemin performansını sekteler, sistemin yavaşlamasına neden olur. Sorunun kaynağı sıcaklıklar olmalı.

kemal kardeşim senden ricam acil bana ulaşırmısın Fatih Berkay Kurt | Facebook

Soğutucunun GPU ayağından biri içe doğru yamuk mu ben mi yanlış görüyorum?
Bunun dışında hem işlemciler hem de soğutucu tarafını temizlemiş olman şart elbette.
kemal reis bu pcnin ekran kartı 64megabit biz bunu 128 olarak deiştiremezmiyiz birde ben mesela futboll oyunlarının hiçbrini oynuyamiyorum nasıl oyniyabilrim herşeyi denememe ragmen olmadı mesela battlefailt 4 oynuyordum belli bi zamandan sonra kasıyordu bazende pc kapanıyordu sogutucu oldugu halde oyun tabiki düşük ayarlardaydı pc ilerde deiştircem muhtelemelen monster alıcam alıcam masaüstüne dönücem bıktım artık bu oyun oynamama sorunundan ((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…