Kemall
Hectopat
Daha fazla
Dell N5110 bilgisayarım bulunmakta. Önceden 2 3 defa fan temizliği yapmıştım fakat fanı yerinden çıkarmadan yapmıştım. 2 hafta önce uzun zaman olduğu için bilgisayarı açtım fanı ayırıp içini temizledim. Sonrasında bilgisayarı kapatıp oyun açtım. Önceden sıkıntısızca oynayabildiğim PES 2013'ü açtıktan 2 dakika sonra bilgisayar kapandı. Sonra MSI Afterburner ile kontrol ederek oyunu açtım. 1 2 dakika içinde GPU 99 dereceye ulaşıp bilgisayar kapanıyordu. Şimdi bilgisayarı tekrar açtım fanın demirinde kurumuş macun olduğunu düşündüğüm küçük parçalar vardı onları ve fanı temizleyip ekran kartının üstünü silip bilgisayarı kapattım. Şimdi ise oyun başta 60 fps'de oynanıyor 2 3 dakika içinde 20 30 fps'ye düşüyor. GPU 5-10 dakika 95 98 derecede dolaştıktan sonra bilgisayar kapanıyor. Ekran kartının üzerindeki macunu temizlemeyi düşündüm fakat üstünde demir bir parça vardı onun üstünü kolonyalı mendil ile sildim. Sıkıntı nedir? Bilgisayara zarar mı vermişim? Yoksa 3.5 yıllık macun fanı ayırdığım için iptal mi oldu? Yapabileceğim bir şey var mı? Termal macun olayı kurtarır mı? Bir de termal macunu nereye süreceğim ekran kartının ve işlemcinin üstünde ince demirimsi bir parça var.