Dell Precision M4800 ekran kartı takılı değil sorunu

karargah66

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, laptopumda değiştirilebilir olan NVIDIA Quadro K1100M ekran kartım aygıt yönetisinde gizli aygıt olarak görünüyor. Aygıt yöneticisinde "Şu an, bu donanım aygıtı bilgisayara takılı değil. " uyarısı alıyorum. Bu sorun birden bire oldu. Geçen sene de aynı sorun olmuştu ekran kartını çıkarıp takmıştım sonuç değişmemişti. Bilgisayarcıya verdiğimde neredeyse bütün Türkiye'yi dolaştı fakat sıkıntıyı çözebilen olmadı. Artık sorunun düzeleceğinden ümidi kesip ekran kartını tekrar taktım. Aradan 3 ay geçtikten sonra birden bire yeni donanım bulundu uyarısı almıştım. Ve ekran kartım aygıt yöneticisinde gözükmeye başlamıştı. 1 yıl boyunca sıkıntısız ekran kartını kullandım. Sorun düzeldi diye düşünürken yakınlarda tekrar aynı sorunla karşılaştım. Oyuna girdiğimde FPS düşüklüğünü fark edince aygıt yöneticisine baktığımda Quadro K1100M ekran kartım gizli aygıt olarak gözüküyordu. Ekran kartı BIOS ekranında da gözükmüyor. BIOS güncellemesi yaptım, sorun düzelmedi.
Ekran kartının driverını kurmaya çalıştığımda kurulum bana uyumlu aygıt bulunamadı uyarısını veriyor ve driverı yüklemiyor. HDMI çıkışı nivdia ekran kartına bağlı olduğu için HDMI'da kullanamıyorum. Şu an sadece Intel'in ekran kartı var. Ben sorunun anakarttan kaynaklı olabileceğini düşünüyorum. Biraz uzun yazdım sanki ama durumu uzun uzadıya açıklamak istedim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Bilgisayarım:
Dell Precision M4800 A-WSM48-001E i7-4600M 8 GB 750 GB quadro K1100M 15.6" notebook.
zamanınızı aldım teşekürler herkese

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı