Merhaba
Başlıkta da belirttiğim gibi Dell Vostro 5468 laptop kullanıyorum daha çok yazılım için kullanıyorum. İlk aldığım zamandan beri genel bir yavaş çalışma sorunu vardı birkaç defa garantiye başvurdum bilgisayarda sorun olmadığını söylediler fakat Visual Studio açmak bile çok zaman alıyordu içerisinde sadece 5400 RPM HDD vardı ve sık sık disk kullanımı 100% oluyordu o yüzden SSD almamın sorunu çözeceğini söylediler 256 GB'lık bir SSD aldım fakat özelliklerini pek hatırlamıyorum. SSD taktıktan sonra genel olarak sıkıntı ortadan kalktı. Asıl odağım yazılım olsa da arada sırada oyun da oynuyorum ve neredeyse hiç sistem istemeyen oyunlarda bile en düşük ayarlarda maksimum 30-40 FPS alıyorum kimi oyunda en düşük ayarlarda çamur görüntüsünde 10-14 FPS alıyorum ama NVIDIA GeForce Experience çoğu oyunda maksimum ayarlarda oynamamı tavsiye ediyor. Bilgisi olan varsa yardım ederse sevinirim.
Not: Oynadığım oyunlar orijinal. Örnek olarak bus Simulator 18 oyunundan bir görüntü koydum 15 FPS ve grafik ayarları mümkün olan en düşük seviyede
Sistem özellikleri ekteki gibi