Dell Vostro 5490 laptopa adaptör takınca şarj kesiliyor

faik mermer

Megapat
Selam arkadaşlar,
Dell Vostro 5490 laptop bilgisayarım bataryayı prize takıyorum burada sorun yok çalışıyor sonra laptop şarj girişine bağlıyorum. Şarj girişine takınca tık diye ses gelip şarj da etmiyor. Batarya artık prizden enerji de almıyor ama başta batarya çalışıyor. Sebebi nedir anlamadım, ilk defa böyle bir şey yaşıyorum. Nasıl tamir edebilirim?

Adaptör kısa devre olup kendini korumaya alıyor olabilir. Orijinal adaptör değil mi? Aynı volt ve watt değerlerini içeren farklı bir adaptörle deneyebilirsiniz. Eğer sorun düzelirse sorun adaptörde demektir.

Bunun haricinde şarj soketinde gevşeme veya oksitlenme varsab atarya güç almaz. Tık sesi buradan geliyor olabilir. Bu ise teknik servislik bir olay direkt. Lehimli bir işlem gerektirebilir, bizi aşar.

Neyse özetle şöyle yapalım, aşağıdaki aşamaları sıra sıra izleyebilirsiniz:
  1. Aynı değerleri içeren farklı bir adaptörle cihazınızı deneyin.
  2. Sorun yaşanılan bu adaptörü farklı bir laptopta deneme şansınız varsa deneyin.
  3. BIOS'a girip adaptör kısmında unknown yazıyor mu kontrol edin, tanıması lazım sistemin.

Adaptör orijinal. Farklı bir adaptörüm yok. Maalesef şarj olmadığından bilgisayara giremiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı