Dell Vostro A860 Anakart Tamiri

ekaradag58

Kilopat
Kolay gelsin, iyi günler. Elimde Dell Vostro A860 bilgisayar var. Anakarta elektrik gidiyor ama ne şarj ışığı yaniyor ne de bilgisayar açılmıyordu. Yeni anakart aldim ikinci el ucuza. Aldiğim anakarttin özellikleri çok kötü. Ekran karti vs. Bu anakartin güç dağıtan entegrelerde bir sorun olduğunu düşündüm ve bir ölçü aleti ile testler yapiyorum. Internetten devre şemasını indirdim lakin 40 sayfalik bir PDF . Sorunu ararken bir entegrenin bozuk olduğunu anladim . Ses entegresiymis, zaten hoparlörden ses gelmiyordu eskiden. Onu buldum ama hâlâ istediğim bir şey değil. Anakartin bozulma sebebi adaptördeki arti ve eksiyi karıştırmiş olmamdan dolayi oldu. Kurtarilabilir mi ve sizce şemada nerelere bakmaliyim? Chipset yanmis olabilir diye düşündüm ama bunu nasil anlayacağimi bilemiyorum, yardim ederseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı