Dell Vostro vs Monster Huma

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Software Engineer
Selam dostlar, ufak orta ölçekli bir laptop alacağım yanımda olması açısından.

Kafamda iki tane ürün takıldı, başka önerilere açığım marka, model vs. Ama genel olarak baktığım şeyler, pil ömrü, i7 10510U ya da 10710U bu civardaki performans veren işlemciler de olur AMD tarafında fazlasında gözüm yok. 8 GB RAM okeydir fiyatı 6K bandından yukarı çıkartmayı düşünmüyorum. 256 GB SSD'de yeterlidir. Windows gerek yok(lisanslı diye ekstra para vermem yani, Windows'a karşı değilim ), Ubuntu kullanıyorum bu tür işlerde.

RAM'i upgrade edilebilir olması büyük avantaj.
15 inç olamaz, 12,13 ya da 14 inç arasında bakıyorum.

Bu iki ürün arasında da görüş ve tercihlerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

Son düzenleme:
Ben Dell Vostro 5568 kullanıyorum bundan önceki cihazım da Dell markaydı. Malzeme kalitesini, tasarımını ve zarifliğini beğeniyorum. Dell zaten bir dünya markası. Servis konusunda da sıkıntı da yaşatmadı.

Dell port olarak 1 adım önde SD kart yuvası var.
Batarya konusunda ufak bir fark var (Huma : 46 WH, Dell : 42 WH)
Ekran konusunda bence Huma daha iyi ( Huma FHD IPS, Dell WVA Panelden bahsetmiş yani IPS değil, TN Panelin daha geniş açıya sahip olanı gibi düşünebilirsin. Oyun oynamıyorsan IPS çok daha mantıklı)
Bellek slotu konusunda Dell Daha önde (Dell'e 2 Adet RAM Takabilirsin, Huma'ya sadece 1 tane)

Arada 400 lira fark var. Bu farkı istersen Depolama kapasitesini arttırarak ya da RAM'i 16 ya çıkararak kullanabilirsin sana kalmış.

Sitede yazılanlardan yola çıkarak bunları yazdım.

Yorumun için teşekkürler,

Dell de kapak açamıyorum upgrade icin. Huma da izin var.
Sd kart ihtiyacım yok yani diğer makinelerimde mevcut, yalan soylemim son 5 senede kullanmamış olabilirim.
Evet Dell 2 slot ramde arttırmak önemli de, oyun oynamak için bile 16gb yeterken tek slot 16 yaparsam çokta farkı olmaz gibi.

Monster batarya hakkında görüştüğüm de şaşırtıcı bilgiler aldım, yük altında 10 saat, normal kullanım 13 14 saat civarında, ekran süresi 22 saat diye. Biraz bu yüzden seçeneklerde Huma düşündüm onun haricinde Dell daha sıcak bana ama bataryası denildiği gibi ise benim işime çok yarar, yani demem o ki Dell e daha çok güveniyorum ama batarya da kafamı karıştırdı.

Dell cihazlarda kapak açma izni var. Nitekim bunu Dell merkeze sordum. Ram, SSD Upgrade yapabilirsiniz dediler. Kaldı ki kendim açıp SSD yükseltmesi de yapmıştım. İlerleyen zamanlarda cihazda bir problem oldu servise yolladım herhangi bir sorunla karşılaşadım.

Çok tutarsız bir yazı olmuş. Normal kullanımdan kasıt masaüstü gezinmeleri, Exell gibi şeylerse 13 14 saat olabilir. Ama örnek veriyorum Chrome' da Youtube'da gezinmekle 13 14 saat kullanım oldukça zor. Dell XPS' in bataryası 60WH olduğu halde Chrome, Youtube gezinmelerinde 13 14 saat gitmiyor.

Benim 15.6 inçlik laptop'ım 2 yılını doldurduğu halde 6-7 saat rahat gidiyor. Ama yük altına girince 1-1,5 saat anca götürüyor. Yük altında 10 saat kullanmanız " imkansız ". 46 WH ile bu fiyata bu özelliklerle o kadar süre kullanılabiliyorsa net söylüyorum kullandığım cihaz ömrünü doldurduktan sonra ilk tercihim olur ama benim görüşüm yük altında o süreler imkansız.

Bu arada iki slot 2x8 = 16 GB Tek slot 16 GB' a göre daha verimli, performanslı çalışır.
Dual Channel vs Single Channel RAM olarak aratırsanız bilgi sahibi olabilirsiniz.

Tabi her şeyden önce eğer Monster mağazasına gidebiliyorsanız gidip test edin, öyle bir imkanınız yoksa Google'da iki modeli de aratıp videolarına göz atın karar vermeniz daha kolay olacaktır.

Dell ile konuştuğumda servis müdahale etmeli demişlerdi. Tekrar teyit etmek lazım o zaman.

Dual channel daha performanslı evet ama yapılacak işlemde o kadar fark hissedilir mi emin değilim. Sonuçta oyunlarda bile %10 performans farkı koyuyor dual genel olarak, ama bu makine öyle bir işe girmeyecek, etkisi fark edilir mi bilemedim, şahsen bataryası dedikleri gibi ise ramden düşülen performansı bataryadan tercih yapmak daha mantıklı.

Batarya için evet bende şaşırdım fakat öyle bilgi verdiler, yük benchmark testi ile 9 saat 53dk veriyor, normal kullanımda ki testlerde 13 14, ekran süreleri 20 kusur dendi, bana da çok uçuk geldi denemeden görmeden bilmek çok zor çünkü çok büyük rakamlar.

Gidip bakacağım ürüne, pil için sonuçlar dediğiniz gibi olmazsa diye Monster a ulaşınca 15gunde iade edebilirsiniz koşulsuz dediler. Eğer olurda alırsam size de bilgi veririm süre hakkında.

Bir mağazada gördükten sonra Dell kararımı değiştirip değiştirmemesine göre alım yapabilirim, o sırada başka öneri gelmezse tabi.

Umarım vadettikleri pil ömrü gerçektir şayet çok iyi bir süresi var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…