Dell XPS 15 9550 Ses Sorunu

HOWGY

Hectopat
Daha fazla  
Iyi forumlar.
Oncelikle yaptigim ıslemleri sirasiyla anlatayim ve bir cozum bulmaya calisalim...
Dell XPS 15 9550 marka laptopuma is geregi Ubuntu isletim sistemi kurmustum Windows'u komple silerek 2-3 ay boyunca sorunsuzca kullandim Ubuntu 16.04 surumunu...
Linux'a alisik biri degildim fakat Ubuntu'yu kurdum islerimi halletim islerim bitince biraz Ubuntu'yu karistirdim bolca formatlar attim sistemi kitledigim zamanlar

Daha sonra Ubuntu 16.04 bir ayar bolumu vardi adini hatirlayamiyorum bu ayar bolumunde hani donanimlari test ediyordun gibi bir seydi. Örnegin orada diyordu ki iste ekranin cozunurlugu bu mu, sen seciyorsun su diye sonra seste bir problem var mi diye sormustu ben yanlışlıkla var isaretleyince bana sorular sordu sistem evet/hayir isaretlemeli sorulardi bunlar sonra bana program sesler cikartmaya basladi her cikarttigi seste dedi ki su an iyi mi vs tarzinda. Orada bir an boyle cok yuksek bir ses cikti ben de laptopumun hoporloru bozulmasin diye hemen kistim 2 saniye falan surdu bu olay daha sonra bir turlu laptomun ses olayini eski haline getiremedim...
Tekrar Ubuntu formati attim baktim ki ses problemi halen devam ediyor.
Yetmedi Ubuntu'yu sildim, Windows kurdum baktim ki ses problemi halen devam ediyor.

Bu ses problemi de soyle herhangi bir video sarki izleyemiyor dinleyemiyorum. Hoparlor sanki patlakmis gibi ses cikartiyor. Ben bunun yazilimsal bir sey oldugunu dusunuyorum ayarlari fazla kurcaladik vs belki BIOS'la ilgili bir seydir... İnanin hicbir fikrim yok ama laptopun hoporlorunun 2 saniye icinde patlayacagini ya da patlamis oldugunu dusunmuyorum.
Kisacasi problemim bu sekilde ve gercekten artik cok rahatsiz olmaya basladim, bunu cozebilecegimiz bilgili insanlarin yardimina ihtiyacim var tesekkur ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…