Delux Edition, Dijital Edition, Ultimate Edition, Gold Edition, Standart Edition nedir?

AteşMalik

Decapat
Daha fazla  
Delux Edition, Dijital Edition, Ultimate Edition, Gold Edition, Standart Edition nedir? Arkadaşlar oyun alacağım lakin bir oyunun farklı farklı versiyonları var. Bunlar nedir bilmiyorum, biri bana bunları detaylı anlatabilir mi? Yardımcı olabilir mi hangisini almalıyım ne yapmalıyım?
Mesela bir oyun var sonunda Dijital Deluxe yazıyor o oyun indirimde ama standart sürümü indirimde değil, nasıl oluyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kısaca özetleyecek olursak aşağıdaki gibi. Ama oyundan oyuna bir ihtimal değişebilir.

Standart Edition: Oyunun en temel sürümü. Sadece ana oyun. Fiyatı en uygun olan da bu. Ama eksik oyun deneyimi sunuyor genellikle, tavsiye etmiyorum.

Digital Edition: Fiziksel kopya yerine oyunun dijital sunulmuş hali. İçerik açısından Standart Edition ile aynı.

Deluxe Edition / Digital Deluxe Edition: Standart sürüme ek olarak bazı ekstra ıvır zıvır içeriyor. Ek görevler, özel kostümler, oyun müzikleri, sonra art book vesaire.

Gold Edition: Deluxe Edition içeriklerinin yanı sıra tüm DLC’lere erişim sağlıyor. Mesela Metro Exodus Gold Edition. Aklıma nedense bu geldi.

Ultimate Edition: En kapsamlı ve en pahalısı. Gold Edition içeriklerine ek olarak genelde özel erken erişim ve özel kozmetikler vesaire olur.

Yani kısacası Gold sürümünü almak genellikle yeterli oluyor. Bütün DLC'ler dahil oluyor, içerik bazında bir şey kaybetmiyorsunuz.

Son düzenleme:
Deluxe Edition: Oyunda karakter için ek silah, zirh vs. veriyor. Bazı oyunlarda ek görev de veriyor.
Dijital edition: Bir oyunun Steam gibi dijital mağazalarda satılan dijital versiyonu. Sadece oyunu içerir. Standart edition ile aynı.
Gold edition: Bir oyunun season pass içeren yani çıkacak DLC'lerini içeren paket.
Ultimate edition: Bir oyunun deluxe ve gold editiondaki her şeyini içeren nihai sürüm.
Standart edition: Dijital sürüm ile aynı.

Bir de Remastered Edition olması lazım o da yenilenen grafikleri düzeltilen versiyon oluyor tabii düzgün yapılmazsa mekanikleri bozulduğunu da duydum ek olarak ana hikayeyi değiştirme olayları varmış sanırım bazı serilerde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…