Demirdöküm Nitromix 24 giderken su akıtma ve sabit derecede ısıtmama sorunu

De Bruyne

Decapat
Daha fazla  
Demirdöküm Nitromix 24 sıfır kombi yoğuşma giderinden su akıtıyor, servis geldi yoğuşma gider başlığını çıkardı uzun bir çubuğu vardı onu kesti gitti yine akıtıyor. Musluğu açınca da damlıyor yoğuşma kapağının dibinden. Sizce kombide sorun var mıdır? Tekrar aradım conta takacağız dediler. Musluk suyu ile yoğuşmanın bağlantısı var mı? 2. sorum ise şöyle, kombi 44'de koyuyorum 40'ta yada 48'de yanıyor, derecesi sabit kalmıyor. 48'de sabit mesela, bu herkeste mi aynı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kombi sabit derecede kalamamasının nedeni bir çok olayda olabilir.
  1. Dönüş filtrenizi kontrol edin.
  2. Oda termostatı kullanıyorsanız kombi ile termostat orantılı bir aralıkta açılmalıdır.
  3. Doldurma musluğunuz açık kalmış olabilir veya arızalıdır içerisine az az kaçırıyordur.
  4. Uzun süre bakım yapılmadı ise genleşme tankındaki hava bitmiştir. (0.85-1 bar arası olmalıdır) Buna bağlı konforsuz ısınma ve sürekli su eksiltme gözlenir.
  5. Kombi içerisinde olan parçaların biri gevşemiş veya su kaçırıyor olabilir.

Sıfır kombi diyorum siz bakım yapmamışsınız diyorsunuz servis geldi oradan su akması normal musluğu açınca yüksek ateşte yandığı için buharı su olarak boşaltıyor dedi. Sabit ayarda kalmamasının nedeni ısındıktan sonra kombi kendini kapatıyor sıcak suyu gereksiz ısıtıp fatura kol kadar gelmesin diye ve hava soğuk olmadığı için ayarlayamıyor bazen söyledikleri bu. Hocam sen Miami'de yaşayıp kombiden anlayan tek insan olabilirsin cevabın için teşekkür ederim.

Son satırları okuduğum için kombinizi bir kaç yıllık olarak düşündüm. Kendim Viessmann servisliği yaptım, İzmir'de ikamet ediyorum. Bu arada kombiniz yoguşmalı olduğu için bacası %2 oranında yukarı doğru bakmalı. Montaj yapan firmalar dikkat etmezler. En iyi yoğuşma sıcaklığı 55-60°C arası dır. Kombiniz hararet yapmaması için en az 3 metre radyatörün açık olması gerekir. Kombiniz F/P bir kombi 120m² daire üzeri için uygundur. İlk bakımınızı 2 sene kullandıktan sonra yaptırın. 2 seneden sonra her yıl düzenli bakım yaptırın. Hayırlısı olsun

Son düzenleme:
Teşekkür ederim bir sorum daha olacak hazır sizi yakalamışken, 49 dereceden sonra yoğuşma verimi düşüyor diyorlar? ve 45'e koyuyorum 48'de yanıyor sonra bir süre sonra 39 oluyor petekler ılınıyor tekrar yanıyor kombinin çalışma sistemi böyle mi? satıcıya sorsam sallayacak o yüzden sizi bulmuşken sorayım ve 3.3 metre peteğim açık çünkü başka oda kullanmıyorum bana yetiyor cevabınızı merakla bekliyorum tekrar teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Bu yoğuşma sıcaklıkları genelde markanın eşanjör dizaynına göre, atık baca gazındaki darlamalara göre değişiyor. Yani size şöyle anlatayım. Eşanjörün içerisinden sıcak su radyatörlere gider bu sıcak su ısıtılırken bacadan atık gaz atılır ve baca ısınır bacada yoğuşma oluşur oluşan bu yoğuşma suyu (su damlaları) bacadaki yoğuşmadan dolayı ve eğimden dolayı tekrar sistem içerisine aktatılır zaten bu yüzden baca kombiye doğru eğimlidir. Viessmann'da bu değerin en tasarruflusu 55°C dir. Önemli olan sizin mahalinizin kombi'den 55°C ye ayarlandığında 22-23°C oda sıcaklığına ulaşmasıdır. Tabi bu benim sıcaklık anlayışım siz belki 25°C de ısınırsınız veya evde ısı kaybı çok olabilir. Oda termostatı kesinlikle taktırın. Sürekli ısınıp otomatik yapması yakıt olarak daha fazla yakmasını sağlar. Arabalardaki dur kalk yapma gibi düşünün. Kombinin kapasitesi yüksek yandığı gibi istenilen değere ulaşıyor bu yüzden tekrar dur kalk yapıyor olabilir. Kombiden çıkan boruları evin içerisine nerede giriyorsa oraya kadar izolasyon yapın.

Son düzenleme:
Çok iyi anladım verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim Demirdöküm termostatı iyi değil diyorlar ama başkasını takınca da garanti dışı kalıyor bakalım bozulmuyorsa haftalık programlı olan General HT marka/model termostat alacağım. Bacanın ağzı %1 yukarı eğimli diyebilirim %2 artık ne kadar tekamül ediyorsa göz kararı ile anlayamadım iyi günler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…