Deneme sınavlarını kötü yapmak

cekretertet

Picopat
Arkadaşlar bu sene LGS'ye hazırlanıyorum ve okul bizi sık sık deneme yapıyor. Ama denemelerden genelde kötü sonuç yapıyorum. Birinci sebebi sürenin yeterli olmasına rağmen sınavı yetiştiremiyorum. Çoğu zaman 2 şık arasında kalıyorum. Bugün Türkçe denemesi olduğumuzda hem süreyi yetiştiremediğim için hem de 2 şık arasında kaldığım için genelde oradan yanlışım çıkıyor. Yetiştiremediğim soruya baktığımda ise çok kolay olduğunu fark ettim. Fen denemelerini de genelde hız yayınlarından soruyorlar ve yine aynı şey oluyor. Denemelerde süreyi nasıl yetiştirebilirim? Nasıl daha iyi yapabilirim?

Evde süre tutarak çözmeye çalış Türkçe sorularını

Takıldığın soruyu atla, 30sn ver kendine, paragraf olsun matematik olsun ne olursa, çözüm hakkında bir fikrin yoksa veya en fazla 2 şıkka indirebildiysen atla. Tüm sınavı bitirip o sorulara dönersen kafan çok daha rahat olur ve rahatça üzerine düşünebilirsin. Genelde insanların yavaş olmasının sebebi de bu.

İlk başlarda yanlış çıkması ve 2 şık arasında kalma çok normal bol soru çözdükçe soru tiplerine alışacaksın bunlar azalacak süre yetiştirememe de bol soru çözünce soru tiplerine alışacağın için yine azalacak.

Hayatın okumaktan ibaret olmadığını anla, okuma sal gitsin demiyorum. "Aman hata yaptım", "aman süre yetmedi", "aman kaybettim" ve "aman kötü okul" gibi şeylerle kafayı bozarsan okusan da bir şey yapamazsın. Meslek lisesinde okudum, okuduğum sınıftan ABD'de büyük bir şirkette planlama müdürü çıktı, büyük bir restoran sahibi çıktı, halı yıkama fabrikaları sahibi çıktı, tekstilci çıktı, galerici çıktı, öğretmenler çıktı ve ben Türkiye piyasasındaki büyük şirketlere hizmetler veren bir firmada reklam ve pazar araştırması müdürü olarak çıktım ayrıca grafik tasarım yaparak kendi grafikerimize işi öğretiyorum.

Öğretmenlerimize zamanında sorsan bu sınıftan 2-3 kişi çıkar deyip geçerlerdi ama bizim sınıfın hedefi okumak değil o piste çıkınca saldırmaktı. Arkadaşlarımın hepsinin keyfi yerinde hepimiz bir iş sahibi olmuşuz aramızda evlenenler var. Ben 1 gün sınav stresi ya da ne yapacağız diye ses çıkartan birini duymadım, belki bu yüzden başarılıyız belki sadece şanslıydık ama inandığım bir şey var:

Okul senin zekanı değil ezber yeteneğini ve o bölümdeki performansını gösterir. Derslerinin kötü olması ya da yapamaman asla zeka seviyenle doğru orantıda olamaz. Oku, elinden geleni yaparak oku ve daha iyisini yapamadın diye üzülme çünkü hayat durup tekrar denemene ya da üzüntünün geçmesini beklemeyecek.

Soruları daha hızlı okumak için telefonuna "hızlı okuma" adında uygulamalar indir. Zamanında daha hızlı ve anlayarak okumam için işe yaramıştı.

Dershanelerin deneme sınavlarına girin her hafta. Git gide düzelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…