Deneme sonuçlarım kötü

Öncelikle çok teşekkür ederim, LGS sınavına hazırlanıyorum, hedefim fen lisesi.

Benim zamanımda o sınav teog olarak adlandırılıyordu. O sıralar bende ki en büyük sıkıntı ders çalışmamaktı. Sen anladığım kadarıyla ders çalışıyorsun ama metodun yanlış gibi. Öncelikle saat 6 da uyandığında psikolojik olarak iyi hissetmiyorsan hala uykulu oluyorsan uyku süreni biraz daha uzat. Online derslere bir tek sen giriyorsan ya sınıf tembel ya da o derslerden bir hayır yok. Eğer ikincisi ise o dersleri izlemek yerine kendin çalış. Daha verimli olacaktır. Online dersten şahsen ben hiç verim alamıyorum hep sonradan kendim uğraşıyorum. Sizin sınıflar için tonguç tarzı YouTube kanalları vardı. Onlar bilgiyi basit şekilde veriyor. Üstüne soru çözüp yapamadığın sorulardan kendine bir şeyler katarak ilerlersen çok güzel olur. En iyi öğrenme yöntemi kendinin merak edip araştırdığın öğrenme yöntemidir. Aralarda illa bir şeyler çözeceğim dersen onlar kesinlikle o derste öğrendiğin şeyler olmalı. Dilbilgisinden sonra gidip sosyal bilgiler çözüyorsan bu büyük bir yanlış. Öğrendiğin konunun hemen ardından o konuyla ilgili sorular çöz. Her gün mutlaka ama mutlaka düzenli olarak paragraf çözmeni istiyorum senden. Ne olursa olsun her gün paragraf. Gidip de sana günde 30 paragraf çöz demiyorum. Günde 10 soru çöz ama her gün çöz. Matematik için diyeceğim şey ise her konuyu bil. Şahsen matematikte çok verebileceğim bir tavsiye yok fakat her konuyu bile ve belirli kalıp da ki soruların nasıl çözüleceğini çok iyi bil. Şahsen matematik türkçeden daha az kafa yoruyor. Sözel ve bilgi isteyen dersleri kafan dinçken. Matematik gibi dersleri daha sonra çalışırsan daha faydalı olur. Din ve sosyal bilgiler içinde kavramları hep oku. Türkçede nasıl her gün paragraf dediysem 2 günde 3 günde bir mutlaka kavramların özetini çıkar kitap gibi oku. Fen ile ilgili söylenecek bir şey yok fazla. Ona dümdüz çalış . Aklıma şimdilik bunlar geliyor. Merak ettiğin bir şey olursa bana ulaş lütfen.

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim, sizin dediklerinize uyarak inşallah istediğim yeri kazanacağım. Çok iyi bir insansınız umarım hep mutlu ve başarılı olursunuz, iyi niyetiniz için çok teşekkür ederim.

Çok teşekkür ederim, sizin dediklerinize uyarak inşallah istediğim yeri kazanacağım. Çok iyi bir insansınız umarım hep mutlu ve başarılı olursunuz, iyi niyetiniz için çok teşekkür ederim.

Ben teşekkür ederim. Sınav sürecinde başarılar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…