Denemelerde Matematik Yapamıyorum

Misyal

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar. LGS'ye hazırlanan bir öğrenciyim ve matematik konusunda çok sıkıntı çekiyorum. Denemelerim matematik dışında çok iyi geliyor fakat iş matematiğe geldiğinde ya süre yetişmiyor ya soruları çözemiyorum. İlginç olan da soru bankalarında vs. sıkıntı yok ve konu tarafında da bir eksiğim yok ama denemelerde bir türlü olmuyor. Ne yapmamı önerirsiniz?

Yeni nesil soru tarzlarını çözmen lazım eğer konu eksiğin yok ise ve matematiği yetiştiremiyorsan diğer derslerden başla en son matematiğe gel cevabından emin olduğun soruları işaretle ne kadar az yanlış ile çıkarsan o kadar iyidir.

Çözdüğün soru bankaları basittir. Ben LGS'ye geçen sene girdim. İlk başlarda denemelerde 3-5 net yapıyordum, sene sonlarına doğru 17'ye falan çıkarmıştım. Sana önerim kolay kaynak çözme çünkü o kaynaktaki sorularla denemelerdekiler hiç benzemiyor. Kaynak olarak önerebileceğim Bilfen Pro-test, nar test bir de okyanus Master var. Bu kitaptaki sorulara alışırsan denemeleri rahatlıkla yaparsın. Ayrıca 20 soru başına 50 dakika vererek çözmeye çalış onu gün gün düşür 40 dakikaya kadar. İyi şanslar.

Selamlar. LGS'ye hazırlanan bir öğrenciyim ve matematik konusunda çok sıkıntı çekiyorum. Denemelerim matematik dışında çok iyi geliyor fakat iş matematiğe geldiğinde ya süre yetişmiyor ya soruları çözemiyorum. İlginç olan da soru bankalarında vs. sıkıntı yok ve konu tarafında da bir eksiğim yok ama denemelerde bir türlü olmuyor. Ne yapmamı önerirsiniz?
Sayısal bölümde ilk fenden başlayın çünkü fende daha iyiymişsiniz sonra matematiğe geçin ve soruyu okurken dikkatli olun. Sizden ne istediğine emin olun yapamıyor olmanızın sebebi soruda isteneni anlamamış olmanızdan kaynaklı olabilir ve biraz rahat olun bir sınav zorsa herkes için zordur. Kendinizi yapamıyorum diye şartlamayın, yapacağım diye şartlayın.

Çözdüğün içerikler basit olmalı ve de ilk önce fenden başla. Matematiği yaparım deyip, yapamayıp kafanı ona yoruyorsun fen yetişmiyor ve kendini geliştir. Her soruya 1 dakika verebilene kadar çalış.

Bende 7. sınıfım ve matematiği cok düşük yapıyorum 5 6 doğru dalga gecmeyin ama

Şu an matematikte nereye kadar biliyorsun ve yapabiliyorsun?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı