Dengesiz CPU kullanımı

1KO

Hectopat
Daha fazla  
2-3 aydır dikkat ediyorum CPU kullanımım çok dengesiz. Mesela şu an görev yöneticisini açıyorum herhangi başka bir müdahalede bulunmuyorum CPU kullanım yüzdesi taksit taksit artarak %10'dan %35 boyutlarına ulaşıyor. Yanlış hatırlamıyorsam bir gün svchost ayarlarıyla oynamıştım belki ondan kaynaklı olabilir ama tam da emin değilim. Bunun nedeni nedir? Ve de format atar isem düzelir mi? Düşüncelerinizi bekliyorum.

Bu normal bir durum, görev yöneticisi açılırken işlemci kullanımı artar ve azalır. Bunun yüzünden format atmanıza gerek yok.
bu öyle değil yöneticiyi ne kadar açık tutarsam tutayım düzenli olarak değişkenlik gösteriyor sadece açılırken olan bir durum değil.

İşlemciniz nedir? Hangi uygulamanın kullandığını takip edebilir misiniz?
işlecim i5-4460 ve de herhangi bir uygulama da fark etmiyor bütün uygulamalar kapalı olsa boşta çalışsa bile dalgalı bi kullanım var.

İşlemcim i5-4460 ve de herhangi bir uygulamada fark etmiyor bütün uygulamalar kapalı olsa boşta çalışsa bile dalgalı bir kullanım var.
Arama çubuğuna güç ve uyku ayarları yazıp dengeli yapabilir misiniz? Dalgalı kullanım maksimum yüzde kaça kadar devam ediyor?

Şuan 35-45 derece civarlarında. Aslında bu dalgalanma fazla etkilemiyor beni ama yine de öğrenmek istedim.
Sıcaklıklar çok güzel, rica etsem arama çubuğuna ''msconfig'' yazar mısınız? Yazdıktan sonra önyükleme kısmına gelip gelişmiş seçeneklere tıklayın. İşlemci sayısının yanındaki kutucuğun boş olması lazım. Belki kısıtlamış olabilirsiniz, kontrol edelim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…