Denizci nasıl olunur?

Balbazarr35

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, bu sene 23 oluyorum ve denizci deniz kaptanı olmak istiyorum. Kaç sene okumam lazım? Okumadan başka türlü gidebilir miyim? Bir de kaptan olamasam gemide ne olabilirim ne iş yapabilirim? Şunu da sormak isterim yaşım geç mi acaba?

Hocam merhaba. İlk öncelikle sağlık raporu çıkartıcaksınız. Gemi Adamı Yoklama Belgesi ismi. Orda detaylı bakarlar size hastalığınıza felan. Sonra Milli Eğitim Bakanlığının kursları var.
Onlara katılabilirsiniz. Kursunuz bitince genel bir sınav oluyor ismi Liman Sınav Başkanlığı ondanda geçmeniz lazım. Sınavdan sonra gemi adamı cüzdanı çıkartıyorsunuz. Sonra iş aramaya bakabilirsiniz.

Hocam merhaba. İlk öncelikle sağlık raporu çıkartacaksınız. Gemi adamı yoklama belgesi ismi. Orada detaylı bakarlar size hastalığınıza falan. Sonra milli eğitim bakanlığının kursları var.
Onlara katılabilirsiniz. Kursunuz bitince genel bir sınav oluyor ismi liman sınav başkanlığı ondanda geçmeniz lazım. Sınavdan sonra gemi adamı cüzdanı çıkartıyorsunuz. Sonra iş aramaya bakabilirsiniz.

Peki gemi admı nedir ve ne iş yapar bitince ne iş yapacağım gemideki görevim ne olacak.

Merhaba, bu sene 23 oluyorum ve denizci deniz kaptanı olmak istiyorum. Kaç sene okumam lazım? Okumadan başka türlü gidebilir miyim? Bir de kaptan olamasam gemide ne olabilirim ne iş yapabilirim? Şunu da sormak isterim yaşım geç mi acaba?

Arkadaşın dediği şekilde ya da üniversite okuyarak gemiye çıkabilirsin. Ama okulunu okursan hem gelecekte daha iyi yere gelirsin, daha iyi standartlarda çalışır ve daha çok para kazanırsın.

Mümkünse deniz ulaştırma işletme mühendisliği oku. Okul 4 sene sürüyor 12 ay zorunlu gemi stajı var.

Ya da TYT ile girilen 2 senelik bölümler var fakat çoğu okul bu bölümlere çok değer vermiyor ve aldığın groston düşük oluyor. Belki özel okulla kayıt olup 2 senelik okuyabilirsin. Gemi kaptanlığının bir alt bölümü var. Deniz ulaştırma işletme diye bir de seçmeli dersten denizde haberleşme alıp telsiz belgeni rocdan goç yaparsan iş bulma olasılığın yüksek oranda artar.

Ayrıca TYT ile girilen diğer bölümlerde brokerlik, liman işletme gibi yerlerde var limanlarda vbde ortalama üstü işler bulabilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı