Denuvo 5.2 Kopya Koruması 4 Günde Kırıldı

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
Denuvo 5.2 Kopya Koruması 4 Günde Kırıldı
Denuvo’nun son sürümü de korsanlara pek uzun süre dayanamadı. Korsan oyunlara engel olmak amacıyla geliştirilen DRM yazılımlarıyla, korsanlar arasındaki savaş devam ediyor. “DRM yazılımı” denince akla ilk gelen markalardan olan Denuvo, son sürümünde korsanlara karşı büyük bir hezimet yaşadı. Football Manager 2019 ve The Quiet Man’de kullanılan bu DRM koruması, oyunların piyasaya çıkmasından yalnızca 4 […]

Devamı: Denuvo 5.2 Kopya Koruması 4 Günde Kırıldı
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Klasik bir Denuvo olayı ama artık steam, uplay ve origin gibi servisler oldukça korsan oyun almak mantıklı değil ama alıcısı var. İlginç bir olay sanki şirket çalışanları içeriden bilgi veriyor yada çalışanlardan birisi kıranlardan gibi bence.

Klasik bir Denuvo olayı ama artık steam, uplay ve origin gibi servisler oldukça korsan oyun almak mantıklı değil ama alıcısı var. İlginç bir olay sanki şirket çalışanları içeriden bilgi veriyor yada çalışanlardan birisi kıranlardan gibi bence.
Aslında öyle değil. Denuvo'nun da reklamı şuydu kırılmayacak bir koruma sistemi yok. Fakat ilk çıktığı dönemi koruyabilmekti amaçları. Şimdiye kadar başarıyorlardı da. Fakat şöyle de bir gerçek var dünyada korsanı bitiremezsiniz. Desteklediğim için falan diye sakın düşünmeyin ama malesef gerçek bu.

Ne yalan söyleyeyim birkaç sene öncesine kadar korsan oyun oynardım (öğrencilik zamanları). Ancak oyunları orijinal olarak almanın faydasını uzun vadede görünce korsan oyun oynamayı bıraktım. Bütçem el verdikçe oyun alıyorum.
Hatta geçmişte çalışmaları çalınmış ve çalan kişinin bundan sağlam gelir elde ettiğini bilen birisi olarak, inanın artık denemek için bile korsan indiremiyorum. Korsan oyun piyasasının yazılımcıları daha iyiye yönelttiği gibi bir gerçek de var. Daha güvenli korumalar oluşturmaları yönünde onları teşvik ediyor. Bu korumalar sadece oyunlarla sınırlı kalmıyor. İlerleyen zamanlarda başka alanlara da kullanım kazanabiliyor.
Şu anda bir dostum var, öğrencilik zamanlarında korsan olarak oynadığı tüm oyunları teker teker satın alarak vicdan rahatlatmaya çalışıyor :D
Yine aynı arkadaşım sağ olsun, bir proje teklifimizde orijinaline paramızın yetmeyeceği (9 bin Dolar TL) bir yazılımı satın almamızın zorunlu olduğunu bastıra bastıra proje teklifini geri çektirdi bana (ben yazılım konusunda hizmet alımı yapmayı hedefliyordum). :)

İstek ve azim bir çok şeyi başarıyor. Yanlış anlaşılmasın:)

Örnek voksi.
Ne yalan söyleyeyim birkaç sene öncesine kadar korsan oyun oynardım (öğrencilik zamanları). Ancak oyunları orijinal olarak almanın faydasını uzun vadede görünce korsan oyun oynamayı bıraktım. Bütçem el verdikçe oyun alıyorum.
Hatta geçmişte çalışmaları çalınmış ve çalan kişinin bundan sağlam gelir elde ettiğini bilen birisi olarak, inanın artık denemek için bile korsan indiremiyorum. Korsan oyun piyasasının yazılımcıları daha iyiye yönelttiği gibi bir gerçek de var. Daha güvenli korumalar oluşturmaları yönünde onları teşvik ediyor. Bu korumalar sadece oyunlarla sınırlı kalmıyor. İlerleyen zamanlarda başka alanlara da kullanım kazanabiliyor.
Şu anda bir dostum var, öğrencilik zamanlarında korsan olarak oynadığı tüm oyunları teker teker satın alarak vicdan rahatlatmaya çalışıyor :D
Yine aynı arkadaşım sağ olsun, bir proje teklifimizde orijinaline paramızın yetmeyeceği (9 bin Dolar TL) bir yazılımı satın almamızın zorunlu olduğunu bastıra bastıra proje teklifini geri çektirdi bana (ben yazılım konusunda hizmet alımı yapmayı hedefliyordum). :)

Siz hangi ülkede yaşıyordunuz. Hatırlayamadım:kararsız:

Denuvo 4.7'yi öyle kırdılar diye okumuştum. Filmlerdeki gibi Denuvo'nun binasına çalışan gibi girip asıl bilgisayardan şifre anahtarını almışlar diye yazıyordu torrent sitelerinin birinde. Tabi doğruluğunu kanıtlamak imkansız.

Ama asıl sıkıntı oyun firmalarının oyunu koruyacağız derken sakatlamaları, bir de üstüne yalan söylemeleri. Assassin's Creed Origins'te yüksek işlemci kullanımının sebebi sözde çok gelişmiş olan yapay zeka imiş. Onun yarısı kadar işlemci kullanıp daha kalabalık ortamlara sahip GTA V'teki karakterlerin yapay zekası neredeyse üniversite sınavına yetecekken, Origins'teki arkadaşlar akan salyalarını silemiyorlardı. Ama Ubisoft ısrarla bunun çok gelişmiş bir yapay zeka olduğunu iddia etti.

En büyük sorun da insanların bu açıklamaya rağmen oyunu alması.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı