Ne yalan söyleyeyim birkaç sene öncesine kadar korsan oyun oynardım (öğrencilik zamanları). Ancak oyunları orijinal olarak almanın faydasını uzun vadede görünce korsan oyun oynamayı bıraktım. Bütçem el verdikçe oyun alıyorum.
Hatta geçmişte çalışmaları çalınmış ve çalan kişinin bundan sağlam gelir elde ettiğini bilen birisi olarak, inanın artık denemek için bile korsan indiremiyorum. Korsan oyun piyasasının yazılımcıları daha iyiye yönelttiği gibi bir gerçek de var. Daha güvenli korumalar oluşturmaları yönünde onları teşvik ediyor. Bu korumalar sadece oyunlarla sınırlı kalmıyor. İlerleyen zamanlarda başka alanlara da kullanım kazanabiliyor.
Şu anda bir dostum var, öğrencilik zamanlarında korsan olarak oynadığı tüm oyunları teker teker satın alarak vicdan rahatlatmaya çalışıyor
Yine aynı arkadaşım sağ olsun, bir proje teklifimizde orijinaline paramızın yetmeyeceği (9 bin Dolar TL) bir yazılımı satın almamızın zorunlu olduğunu bastıra bastıra proje teklifini geri çektirdi bana (ben yazılım konusunda hizmet alımı yapmayı hedefliyordum).