Depolama alanının tutarsızlığı

ByBurak

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar atacağım fotoğrafta da gözüktüğü gibi anlamadığım bir husus var.

480 GB'lık disk neden 446 gözüküyor demiyorum. Anlamadığım nokta neden TreeSize programında "ayrılmış" kısmında 325,2 GB yazıyor. Hayır aşağıdaki tüm klasörleri hesap makinesinden hesapladıktan sonra, boş 120 GB'ı dahil topladıktan sonra 411,04 GB sonucunu aldım. Ondan sonra bu yazılımı keşfettim. Kaçırdığım bir nokta var. Uzun zamandır ne eklediğimi kaldırdığımı takip etmiyorum. 30 - 40 GB'lık alanı ne dolduruyor bilemiyorum. Aslında sorum şu: Windows klasörü (30, 4 GB) Windows'un yediği tüm alanı göstermiyor mu? Yoksa hesapta kitapta manuel olarak göremediğimiz ve 30 - 40 GB daha yediği bir alan mı var? Neden A'dan Z'ye hepsini toplayınca 446'ya ulaşamıyorum da 411'e ulaşıyorum mesela?

Gizli dosyalar ve işletim sisteminin kullandığı korumalı dosyaları göster seçerek bakmak gerek. Bir çok sistem dosyası kullanıcı hatayla silmeye çalışmasın diye gizli olurlar.
Windows ayrıca pagefile.sys ismindeki dosyayla diski RAM gibi kullanır, boyutu sürekli değişir.

Yani bir anormalliğin olmadığını mı söylüyorsunuz? İçime sinmediği için temiz kurulum yapıp sıfırdan neyi kurduğumu göre göre kaydederek fotoğraflayarak ilerlemek istedim. Manuel olarak havada kalan GB' ı görebilme, bulabilme imkanım var mı?

Klasör ayarlarından "gizli dosyaları göster" seçip, "korunan işletim sistemi dosyalarını gizle" başındaki işareti kaldırıp tekrar deneyin.
Ama görseniz ne elde edeceksiniz. Sorun yok diskte.

Basit bir örnek;
Komut satırını aç ve önce 'dir' komutunu çalıştır ve sonra 'dir /a' komutunu.

Farkı görebildin mi?

Hocam bahsettiğiniz klasörlerin boyutu da 11,6 GB yapıyor. Hâlâ bir şeyleri bulamıyorum. Çok uçuk bir fark şu an bile 20 ila 30 GB olması.

Basit bir örnek;
Komut satırını aç ve önce 'dir' komutunu çalıştır ve sonra 'dir /a' komutunu.

Farkı görebildin mi?
Çıkanların ne olduğunu anlayamadım kral.

Kök dizinde pagefile.sys vardır, boyutu RAM kadar, bazen daha çok olur. O 20-30 fark o olmalı.
Ama gerçekten bu sorun denilecek bir durum değil.

Kök dizinde pagefile.sys vardır, boyutu RAM kadar, bazen daha çok olur. O 20-30 fark o olmalı.
Ama gerçekten bu sorun denilecek bir durum değil.
Evet aslında 20 nin 30 un peşine düştüğümden değil varlığı da yokluğu da bir şey ifade etmeyen boyutlar ama bugün 20 yi 30 u gözden kaçırırsam yarın 50 yi 100 ü de kaçırırım diye temkinli yaklaşmak, kaynağını bulmak istedim.

İşte kaynağı o. Takas dosyasını kapatabilir ya da varsa 2. bir diske taşıyabilirsiniz. Bu sayede disk alanı sürekli değişmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…