Depolama için disk tercihi ne olmalı?

blueorigin

Hectopat
Makaleler
1
Merhaba,
Anakartımın 1 adet M.2, 4 adet SATA girişi var. Mevcutta işletim sisteminin yüklü olduğu 500GB'lık M.2 takılı ama bunun haricinde yüksek boyutlu oyunlar ve diğer yedekleme için bir disk daha takmak istiyorum. Bu diskin aynı zamanda özel dosyaları da yedekleyeceğim en az 2TB bir disk olmasını istiyorum ve maliyet de kısmen önemli olduğundan sorularım şunlar;

-Mevcut 500GB M.2 yerine 1 veya 2TB'lık SSD takıp, işletim sistemini ona kurmak ve ek olarak bir 7000RPM HDD almak mı iyi?
-Veya büyük dosyalı oyunlar için SATA SSD takmak mı daha iyi?
-Ayrıca olarak özel dosyaları yedeklemek için M.2 veya SATA SSD mi yoksa 3,5 HDD mi mi daha güvenli?

SSD her zaman daha iyidir hocam oyunlarda drop vs. yaşanabiliyor (büyük depolama sağlayan oyunlar içindir.) Ve en önemlisi işletim sistemin SSD olmasına dikkat etmelisin. Ama şöyle yapabilirsin SSD ve HDD alabilirsin SSD işletim sistemi kurup HDD ise depo niyetine oyunlarını oraya saklayabilirsin

Mevcut M.2 yerine 1 veya 2 TB lik M.2 takmaktan bahsediyorsanız çok iyi olur bütçeniz el veriyorsa. İşletim sistemini ve oyunları oraya yükler, geriye kalan diğer işler için de tercihe göre SATA SSD ya da daha yavaş ve yine o doğrultuda daha ucuz ama depolaması yüksek bir HDD tercih edebilirsiniz.

Teşekkürler cevaplarınız için. Şimdi işletim sistemim kesin ssd'de zaten. Ama 2tb m2 ile değiştirdim ve özel dosyaları da ona attım diyelim. İşletim sisteminin olduğu disk yeri geliyor çöküyor. Yani veri kurtaramama diski daha fazla gibi geliyor. Güvenlik açısından başka bir disk almak daha mantıklı gibi ama anakartta da tek m2 var. Diğer disk haliyle Sata olacak.

Mevcut işletim sisteminin kurulu olduğu 500gb m2'ye ek olarak şöyle bir şey almak mantıklı mıdır?

@DeepMarty @KederliLahmacun @Maddoxkkm

Teşekkürler cevaplarınız için. Şimdi işletim sistemim kesin ssd'de zaten. Ama 2tb m2 ile değiştirdim ve özel dosyaları da ona attım diyelim. İşletim sisteminin olduğu disk yeri geliyor çöküyor. Yani veri kurtaramama diski daha fazla gibi geliyor. Güvenlik açısından başka bir disk almak daha mantıklı gibi ama anakartta da tek m2 var. Diğer disk haliyle Sata olacak.

Mevcut işletim sisteminin kurulu olduğu 500gb m2'ye ek olarak şöyle bir şey almak mantıklı mıdır?

@DeepMarty @KederliLahmacun @Maddoxkkm
Mantıklı bence.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı