Depolama için Google Drive alınır mı?

• Konuyu başlatan 249873
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 1.536

249873

Kilopat
Yıllık paket 500₺ - 2TB alan veriyor. Depolama ihtiyacımı gidermek için güzel olacak.

Ama bunun yerine sabit disk mi alsam bilemedim. Google Drive Yıllık 500₺, ortalama 2TB bir disk 1600₺, yani 3 yıllık fiyat ile 1 disk alabiliyorum ki bu fiyat öyle durmaz, kesin zamlanır. 2-2.5 yıl demek daha doğru olur. 1600₺ ile ortalama 4-5 yıl götürecek bir disk almak mı yoksa buluttan 2 yıl mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
İkisinin de artıları ve eksileri var. Düzenli olarak veri transferi yapıyorsanız ve/veya internet hızının çok iyi değil ise fiziksel depolama almanız daha iyi olacaktır ama dosyaları atayım. Çokta ellemem diyorsanız drive mantıklı olabilir. Güvenlik konusunda herkes drive güvensiz diyor (ki tamamen haksız değil) ama bana göre fiziksel depolama ne kadar güvenli ise drive de o kadar güvenli. Drive 4-5 yıl kullanmaktan bahsetmişsiniz bu süre içinde kırılabilir, zarar görebilir, virüs bulaşabilir bu tarz durumlarda bazen geri dönüşü olmayan sonuçlar gerçekleşebilir. Ben dosyalarımı yedekliyim sonrasında bir daha çok kontrol etmediğim için drive alıyorum ama dediğim gibi ihtiyacınıza göre durum değişir.

3.5 incli bir HDD var 1 TB zamanında almıştım halen sağlam fakat ne yalan söyleyim çıkar yerinden tak kablolarını elektrk ve usb vs uğraşmıyorum.

Google drive aldim 100 GB bir arkadaş tavsiye etti çok memnunum. Gittiğim her yerden dosyalarıma erişiyorum.

Biz HDD kullanıyorduk. Anneme bulut falan var orayı da kullanabiliriz dedim. Evde yangın veya deprem olursa fotoğraflara ulaşmak kolay olsun diye bulutta da olsun istemişti.Yani böyle bir düşünceniz varsa bulutu tercih ederim hesabınıza girdiğiniz her yerde erişim imkanınız oluyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı