Depolama için SSD vs HDD

Yer
Kırıkkale
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ev : Ryzen 9800x3D / x870 Tomahawk / 2x16GB XPG 6400 cl32 / rx 6800 / KC3000 & NV2 1TB / MSI Mag 750w / PowerBoost x-59 / Peerless Assassin 120 Se / Samsung 32" G5 165Hz

Ofis : Ryzen 5600 / b550 ds3h / Kingston 4x16 / Rx 570 4GB / Samsung Evo 500MB Sata3 SSD / Vita Tenekesi Kasa / SE224xts / Samsung 32" G5 144Hz
Meslek
Elektrik Elektronik Mühendisliği
Merhaba.

Eski bilgisayarımda 1TB mekanik 512 GB SATA SSD.
İş yeri bilgisayarımda 500GB mekanik 250GB SATA SSD.
1.5TB eski mekanik HDD, kutuya takmıştım kırıldı ama halen okuma yapılabiliyor.

Evde 2x1TB M.2 SSD'li bilgisayar var ama diskleri kendince dolu. Zaten bu bilgisayarda yedeklenecek bir şey yok. Oyun bilgisayarı desek yeridir.

Eski bilgisayarı ve iş yeri bilgisayarını elden çıkartmayı düşünüyorum.
Kasım'da yeni bir bilgisayar alacağım. Eski diskleri kullanarak veya atarak bir şekilde bu disklerin içindekilere erişmem gerek.

Sizce ne yapmalıyım?
8TB Seagate exos 7E10 alıp harici kullanılabilir yapayım mı? Aşağı yukarı GB maliyeti 1000TL.
Ucuz SATA veya M.2 disklerin GB maliyeti 1000TL ve nedense markalar güven vermiyor.
Eski bilgisayardaki 512 GB SATA ve iş yerindeki 250GB SATA Samsung EVO 860. bunları yeni alacağım bilgisayarda depo olarak kullanabilirim.
Ancak en büyük problem ilk önce bu diskleri derleyip toplayıp tek arşiv haline getirmek.

Cidden akıl lazım, en hesaplı ve en geleceğe yönelik nasıl yapabilirim?

Hocam yapacak birşey yok depolama da yer açmanız lazınm

Hocam yapacak birşey yok depolama da yer açmanız lazınm

Yer açmaktan ziyade yeni disk almam gerek ama nasıl bir optimizasyon yapabilirim hem maliyette hem de gelecek için bunu çözemiyorum.

Yer açmaktan ziyade yeni disk almam gerek ama nasıl bir optimizasyon yapabilirim hem maliyette hem de gelecek için bunu çözemiyorum.
Hocam çöp kutusun da ki dosyaları silin diske sağ tıklayıp özelliklerden diski biçimlendirme yapabilirsin. Ve windows + r bas çalıştır dan temp yaz silebildiğin kadarını sil sonra çalıştır dan gene %temp% yaz silebildiğin kadarını sil sonra gene çalıştır dan prefetch yaz silebildiğin kadarını sil.

Silinecek dosyam yok. Bana yeni disk çözümü lazım dostum.

Disk çözümü yok kardeşim yeni disk alacaksınız mecbur.

Beni anlamadın sanırsam. Disk zaten alacağım. Ben nasıl bir disk alayım onu çözmeye çalışıyorum.

Beni anlamadın sanırsam. Disk zaten alacağım. Ben nasıl bir disk alayım onu çözmeye çalışıyorum.
SSD al 128 gb lik ya da daha üstü

Hocam size 128 gb ssd yetmez Ssd varsa 1 Tb (1000 gb lik) Hdd alın

Son düzenleme:

2TB USB SSD aldım. Önce iş bilgisayarını yedekleyeceğim.
İş yeri bilgisayarından çıkan 250GB SSD'yi eski laptopa takıp iş bilgisayarını iade edeceğim.
Eski bilgisayarın mekanik diskine dokunmayacağım. 500GB'lik kısmını da bu diske yedekleyeceğim.
Eski bilgisayarı mekanik diski ve SATA SSD diskini söküp satacağım.
Elimde 2TB harici SSD, 500GB SATA 3 SSD, 1TB ve 1.5TB mekanik disk olacak.
Mekanik diskleri ev bilgisayarına harici kutularla takacağım.
500GB'lik SSD'yi ise iş yerine alacağım yeni bilgisayara depo disk olarak takacağım.
Problem çözüldü =)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…