Depolamada SSD mi HDD mi daha uzun ömürlüdür?

drxathes

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Aileme ait 300 GB civarinda resimler ve videolar var. Şu an eski bir taşınabilir hard diskte duruyor.
Yeni bir hard disk alıp ona taşımak istiyorum. Sizce taşınabilir hard disk mi alayım yoksa SSD mi? Bu diski kullanmayacağım sadece resimleri yükleyip kaldıracağım. Önerileriniz nedir?

HDD almalısın.

SSD almanız gerektiğini düşünüyorum. HDD hassas ve hemen bozulabilen bir parça. SSD ona göre daha uzun ömürlü. Zaten piyasada da sıfır HDD bulunmadığını göz önüne alırsak, yarısından çoğu yenilenmiş oluyor.

SSD'den veri kurtarma çok daha zor.
HDD alın.
Çok önemli şeyleri SSD'me atmıştım bozulunca hiçbir şey yapamadım.

@Adrastos sıfır HDD yok mu?
Tekrar gözden geçirin.
1TB altı modellerin çoğu yenilenmiş oluyor ama 1TB ve üstü sıfırlar hâlâ var ve çok pahalı değiller 1GB 1TL falan yaklaşık*yani 3 ay önce öyleydi*

HDD hasara çok dayanıklı değildir. Evet kullanım süresi olarak SSD'leri katlayabilir ancak sadece fotoğraf saklamak için kullanılacaksa bence taşınabilir SSD almak çok daha mantıklı.

Bence HDD al arada fiyat farkı var. Zaten amacın bir şeyin hızlı yüklenip silinmesi veya taşınması değil sadece depolama. O yüzden ben olsam HDD alırdım

Kullanmayacaksaniz çok fark etmez ama hddler daha uzun ömürlü olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…