Deprem ağı indirilmeli mi?

İşletim sistemi
Android

Dorzi

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, son Balıkesir'deki deprem şu ana kadar hissettiğim en büyük depremlerden biriydi. Normal telefonun ayarlarindaki deprem uyarıları ayarı açıktı sallantı tam bittikten sonra uyarı geldi. Tahmini 5.8 sındırgı gibi uyardı.

Deprem ağı galiba 30sn önceden uyarıyormuş. Hatta geçen bir video gördüm adamlar 10, 9,8.. Diye depremin gelmesini sayıyordu.

Deprem ağı gerçekten bunu yapabiliyor mu? Ve ücretli mi? Ücretli ücretsiz halinde farklılık var mı?
(Android kullanıyorum.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Apple da ücretli. Android de ücretsiz. Ek paketleri vs var ama normal kullanımda gerekmiyor. Dediklerini yapıyor tam 30 saniye önce bildirim veriyor. Saymalarının nedeni de bu. Bende kullanıyorum gerçekten kusursuz denilebilecek uygulama. Normal hizmetlerden daha hızlı ve güvenilir çalışıyor. Sadece bütün ayarları doğru yapmak gerekli. Arka planda çalışması güç tassarufunda olmaması gibi o zaman çalışmıyor.

android ise indirmenizde fayda var ama iOS'ta ücretli.

Sanırım konum özelliği açık olan telefonlar jiroskop ve ivmeölçerle birbirleriyle iletişimde oluyor. Bir bölgede çoğu telefonun jiroskop ve ivmeölçer aktivitelerinde farklılık gözükünce deprem olarak algılıyor bunu.
Ama şöyle bir sorun var. Telefon eldeyken mantıken titreyecektir. Bu da veri edinmeyi çok zor yapar. Bu yüzden sanırım sadece şarjda olan telefonlarda geçerli oluyor bu.
Kısacası konum özelliği açık olan, jiroskop ve ivmeölçer desteği olan ve şarjda olan telefonların jiroskop ve ivmeölçer verileri alınıp deprem olup olmayacağı, boyutu, derinliği vs. anlaşılıyor.
Bildiğim kadarıyla da google'ın servisini kullanarak yapıyor.

Kısacası evet. Gerçekten yapabiliyor.
Kaliteli telefon almanın daha kolay olduğu ülkelerde bu sistem daha iyi çalışacaktır jiroskop ve ivmeölçer kalitesinden ötürü.

Android'de ücretsiz.

Sanırım konum özelliği açık olan telefonlar jiroskop ve ivmeölçerle birbirleriyle iletişimde oluyor. Bir bölgede çoğu telefonun jiroskop ve ivmeölçer aktivitelerinde farklılık gözükünce deprem olarak algılıyor bunu.
Ama şöyle bir sorun var. Telefon eldeyken mantıken titreyecektir. Bu da veri edinmeyi çok zor yapar. Bu yüzden sanırım sadece şarjda olan telefonlarda geçerli oluyor bu.
Kısacası konum özelliği açık olan, jiroskop ve ivmeölçer desteği olan ve şarjda olan telefonların jiroskop ve ivmeölçer verileri alınıp deprem olup olmayacağı, boyutu, derinliği vs. anlaşılıyor.
Bildiğim kadarıyla da google'ın servisini kullanarak yapıyor.

Kısacası evet. Gerçekten yapabiliyor.
Kaliteli telefon almanın daha kolay olduğu ülkelerde bu sistem daha iyi çalışacaktır jiroskop ve ivmeölçer kalitesinden ötürü.

Android'de ücretsiz.
Şarjda değilken de bildirim veriyor mu yani?Ve bu uygulama rahatsız etme açıkken yani bildirim sesleri sessizdeyken ses çıkarıyor mu?

Okulda telefon dolaplarına koyduğumda yanlış alarm veya çok düşük bir deprem olduğunda büyük bir ses çıkarsın istemiyorum.
Allah korusun okul zamanında büyük bir deprem olduğunda zaten duyamam bildirimi.

Şarjda değilken de bildirim veriyor mu yani?Ve bu uygulama rahatsız etme açıkken yani bildirim sesleri sessizdeyken ses çıkarıyor mu?

Okulda telefon dolaplarına koyduğumda yanlış alarm veya çok düşük bir deprem olduğunda büyük bir ses çıkarsın istemiyorum.
Allah korusun okul zamanında büyük bir deprem olduğunda zaten duyamam bildirimi.
Verileri şarjda olan telefonlardan alıyor. Her telefona bildirim gider.

Rahatsız etme açıkken ses çıkarmıyor.

"X boyutun üzerindeki depremler bildirim yollasın" tarzında bir seçenek var ayarlarında. Kaçın üzeri olduğunda bildirim atacağını siz belirliyorsunuz. Öyle her depremi bildirmiyor.
Screenshot_2025-10-29-18-40-09-743_com.finazzi.distquake.jpg Screenshot_2025-10-29-18-40-13-742_com.finazzi.distquake.jpg Screenshot_2025-10-29-18-40-30-343_com.finazzi.distquake.jpg
Bildirim konusunda çok fazla ayar seçeneği var.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı