Deprem anında ne yapılmalı?

Bir de şu var Maraş Depremi gibi şiddetli bir deprem olursa çök kapan tutun ile hayatta kaldık diyelim; eminim ki keşke ölseydim diye dua edeceğiz.
20 Milyon nüfus, normalde bile her an trafik kilit. Depremde köprüler yıkılacak yollar kırılacak binalar yollara yıkılacak edecek aboo. Kurtarılma imkanın yok desek yeridir. Hatay'da bile kurtarılamayan binlerce insan oldu onlarca devlet yardım etmesine vesaire rağmen.

Muharrem İnce'nin dediği gibi öyle bir depremde birleşmiş milletler el koyar İstanbul'a.
Zaten bütün ülke komple gider o tarz bir durumda.
Bizimkiler de buna önlem olarak Türkiye Finans merkezini ve daha bir çok can damarını Ankara'dan İstanbul'a taşıyor Akıl akıl gel şeyime takıl

Allah yardımcımız olsun ne diyelim. İmkanı olan terk etmeli. Ablam sırf bu yüzden terk edip Kütahya'ya taşındı 2021de. Ben de üniversite'den sonra gidecem inşallah.

Hocam ben ne yapabilirim nasıl terk edebilirim? Üniversite var bu sene sınava gireceğim ancak öyle gideceğim ama o zamana kadar psikolojim bozulmazsa.

Hocam ben ne yapabilirim nasıl terk edebilirim? Üniversite var bu sene sınava gireceğim ancak öyle gideceğim ama o zamana kadar psikolojim bozulmazsa.
İşte aga kaderine mahkumsun dua edecen yapacak bir şey yok
Finansal özgürlük önemli bi noktada.
Ya deprem olmasın diye dua edecen ya da inşallah benim bina sağlamdır diye dua edecen başka nabacan Bina etütüne bakmak da bir anlam ifade etmiyor memlekette hiçbir şey denetlenmediği için adam oraya sağlam diye onay vermiştir ama nerden bileceksin işte. Hatay'da gördük sağlam raporu verilen binaları.

Ailem memlekete gidelim diyor Mayıs ayında. Iyi de benim işim burada, her şeyim burada. Ne yapacağım? Temelli gitmeyeceğiz.

Ailem memlekete gidelim diyor Mayıs ayında. Iyi de benim işim burada, her şeyim burada. Ne yapacağım? Temelli gitmeyeceğiz.
Konuşup bi hal çaresine bakacaksın dostum artık. Geçici gitmenin bir anlamı yok ne yani memlekete gidip deprem olmasını mı bekleyeceksiniz Ya temelli gidin ya da gitmeye durumunuz müsait değilse hiç gitmeyin.
Öncelik meselesi esasında. Kurulu düzenimiz var yeğenim diyen Almancılara benziyor bu iş de Gerekli önceliği verirsen işi gücü ayarlar gidersin. (maddi gücün el veriyorsa)

Ablam öğretmen eşi de aile sağlığı merkezinde doktordu mesela. Eşi bir ilaç firmasına geçti uzaktan çalışıyor haftada 1 İstanbul'a geliyor. Ablam da orada bir özel okula geçti.
İstedikten sonra hallolur kısacası.

Memlekette evimiz var. Gitmekte sorun yok ama dediğiniz gibi kurulu düzenimiz var lafına dönüyor olay. Risk her zaman var ama en azından fay tam yerine oturana kadar artçılar kesilene kadar güvende oluruz.

Aynı sorun bende de oldu 3-4 gün çalışmalara ara vermek zorunda kaldım bir zaman sonra insan paranoyak oluyor dakikada bir avizeye bakıyorum odaklan son virajdayız ben de gireceğim sınavda başarılar geçmiş olsun tekrar.

Aynıyız dostum. Sana da geçmiş olsun, sınavında başarılar dilerim. Iyi kötü bir yer kazanıp git bence İstanbul'dan.

Kurulu düzeni oraya taşıyın.
Köy de iş bulamayız ki hocam, şehir merkezine 26 km uzaklıkta.

Evimiz köyde bu arada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…