Deprem bölgesinde neden az ekip var?

Katılım
14 Eylül 2020
Mesajlar
1.334
Çözümler
10
Yer
Samsun-Havza-Kocapınar
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Amd Ryzen 5 1600AF
Sapphire Pulse Rx 580 8gb OC
Kingston Hyperx Fury 8X2 3200mhz rgb
Adata SU630 240GB
WD BLUE 1TB 7200RPM
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Merkez üssü Maraş olan depremle boğuşuyor Türkiye şu an, biliyorsunuzdur. Farkındaysanız Hatay'da, Diyarbakır'da, Malatya'da insanlar hala enkaz altında ve hepsi yardım bekliyor. O kadar yardım gönderildi dünya devletlerinden, biz halk olarak yardım gönderdik ama biz niye hala annelerin, oğlum enkazın altında diye ağlayışını izliyoruz? Bunu anlamış değilim. Sizin fikirleriniz nelerdir?
 
Meslek lisesinde okuyorum, bölümüm İtfaiye ve Afad'a gidiyoruz. Eşyaları ekipmanları tanıyoruz. Oradaki çalışan insanlar 24 saat aktif ve 72 saat tatil olarak çalışıyor. Çoğunlukla iş çıkmıyor, ve insanlar boşta duruyor. Zaten çok fazla gerektiği zamanda deprem oluyor, Afad'da ki herkes çalışıyor ama yetersiz kalıyor. Onun dışında gündelik hayatta çok fazla gerekmiyor. Yani daha fazla insanları işe alırsa devlete para konusunda yük biner. Ama böyle depremlerde de yetersiz kalıyor.
 
Yani bende anlamıyorum Türkiye nüfusu 85 milyon ve sadece 50 bin AFAD ekibi var.
 
Osmaniye'deyim yollar berbat. Ayrica insan olsa bile araç gereç yok.Ama tabii ki bu ihmal olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
 
Yani bende anlamıyorum Türkiye nüfusu 85 milyon ve sadece 50 bin AFAD ekibi var.
Hocam deprem dışında yeterli, ama depremde yetersiz kalıyor. Depremler de 2-3 yıla bir ağır oluyor. Yani Daha fazla çalışan alsa devlete para konusunda yük biner.
 
Haluk Levent bir aciklama yapti takip ediyor musunuz bilmem ama yardim tirinin icindekiler baska bir tira aktarilirken gordum bu ne demek oluyor bizim insanimizin emegi caliniyor mu?
 
Haluk Levent bir aciklama yapti takip ediyor musunuz bilmem ama yardim tirinin icindekiler baska bir tira aktarilirken gordum bu ne demek oluyor bizim insanimizin emegi caliniyor mu?
Dağıtıma çıkacaktır, onu denetleyen insanlar var kafasına göre yapamaz.
 
Kordinasyon, planlama eksikliği ve işi bilmeyen adamların önemli görevlere getirilmesi.
Yetersiz insan sayısı, orada olan kişilerin de doğru yönetilememesi.
Bilmiyorsunuz hocam, herkesin üstlendiği bir görev var ve yeterli bilgileride var. Hepsine sahada canlı canlı öğretiyorlar. Enkaza gittiklerinde kafalarına göre insanları kurtarmıyorlar, bilgileri var.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…