Deprem çantası önerisi

804177

Decapat
Biliyorsunuzdur ki bugün saat 12 civarında İstanbul'da 6.2 büyüklüğünde sarsıcı bir deprem yaşandı. Bende bu sebeple eğer ileride daha büyük depremler yaşarsak diye deprem çantası almaya karar verdim fakat çok da bilgili değilim bu konularda. 1000-1500 TL'lik bir deprem çantası önerebilir misiniz? Powerbank, radyo ve yiyecek gibi şeyleri kendim ekstradan karşılayacağım.

Kastettiğim şeyler sadece bunlar değil. Kaliteli soğuk kompress, steril bez, yara bandı ve termal battaniye gibi şeyler içeren sağlam bir çanta istiyorum. Burada gülme emojisi atılacak bir durum da yok dostum.
Muhteşem atacaktım takipte kalmak için, gülme emojisi atmışım yanlışlıkla. Deprem çantası için dediğiniz şeyler çok büyük ve kullanışı çok zor. Enkaz altında, sıkışık pozisyon da battaniye vs, dediğiniz diğer malzemeleri kullanmanız çok mümkün olmayabilir genel olarak. Daha çok ağırlıklı gıda, düdük ve el feneri, he radyo, pil. Bir de gazlı bez iltihapı engellemek için.

Depremde en çok öldüren şeyler:

1- Ezilerek yaralanmaya bağlı crush sendromu. (levye, kriko gibi bir şeyle ağır kütlenin altında kalan uzuv dikkatlice çıkarılmaya çalışılmalı. Yaşam alanının çökmemesine dikkat ederek.

2- Temel biyoloji ve ilk yardım bilgisi eksikliği. (Makas, bandaj, antiseptikler, antibiyotik, çöp torbası, ıslak mendil. Dar alanda tuvaletinizden kurtulmanız gerek. Gıdayla yaralarla kontamine olabilir. Temel ilk yardımla ilgili belge defter hazırlayabilirsiniz. Telefonunuzu bunun için kullanmayın şarjı bitmesin.)

3- Açlık susuzluk zaten. (olabildiğince besleyici, çabuk acıktırmayan, bozulmayan gıdalar. İçecek sadece bol bol su, böbrekleri yormak istemeyiz. Takviye gıdalar olabilir vitaminler vs.)

4- Havasızlık, zehirlenme. (Maske, Gözlük)

5- Hipotermi. (battaniye çok ağır ve yer kaplıyor. bunun yerine özel termal alüminyum battaniye olabilir. sizi sıcak tutan şey kat kat sarınmak değildir, sarındığınız şey ile vücudunuz arasında hava boşluğu olması lazım ki vücudunuz aradaki havayı ısıtsın. O ısınan hava sizi sıcak tutuyor. Özellikle askeriyede kullanılan bir teknik vardır, çadır içinde bir tane ufak gaz lambası veya mum yakarsın o küçük alanı soba gibi ısıtır bir süre sonra)

6- İletişimsizlik, sesini duyuramama. (düdük vs. malum zaten. ama benim önerim tiz frekansta sesler çıkaran aletler, örneğin watch ultradaki siren özelliği gibi. artık insanlar ses cihazlarıyla da arama kurtarma yapıyor özellikle onların dikkatini çekebilir. hatta onların dikkatini çekmek için şu mors kodunu hatırlayın. "... --- ..." yani "üç kısa, üç uzun, üç kısa" bu SOS demektir uluslararası yardım kodudur. Bunu ister düdükle ister metali metale vurarak çıkartabilirsiniz. Youtube'a yazıp dinleyin hatırlayacaksınız "aa bu muymuş ?" diyeceksiniz. Hatta ufak amatör bir telsiziniz varsa gerekli ayarlamalarla bu kodu pili bitene kadar otomatik yayınlayabilir. Powerbank pil fener söylemeye lüzum bile yok artık.)

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Hepsi amatör tavsiyelerimdir, uzman değilim.

1 hafta sonra kurtulanlar bile oluyor. Buna göre bol bol senaryo düşünün koymanız gerekenler kafanızda netleşir.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı