Deprem travması içten içe yaşlandırıyor

KairosS

Hectopat
Arkadaşlar Adana'da 13 katlı bir apartmanda 5. katta oturuyoruz ailecek. 6 Şubat depremin yağmurlu gecesinde uyanıktım ve o şiddetli sarsıntının her salisesine her saniyesine şahit oldum. Ayakta duramayacak kadar sarsmıştı hiç unutmuyorum, birkaç ay korkudan ninemgilde kalıp geri eve geçmiştik. Çok şükür binamızda duvarlardaki çatlaklar dışında bir problem yok fakat ben gerçekten psikolojik olarak deli gibi yorulduğumu hissediyorum, ufak tefek sallantılar panik atağımın olmamasına rağmen kalbimi çarpıtır hale getiriyor, en ufak avizenin oynayışında elim ayağım titriyor bayağı tırsıyorum anlayacağınız. Zaten genel anlamda bir ton derdim tasam yetmezmiş gibi bu deprem muhabbeti çıktı başıma, travmam oluştu diye düşünüyorum ve çok rahatsızım. Şu an bile sağanak yağış var + 30, 35 km/sa rüzgar ile birlikte normal olarak bina sallanıp duruyor ufak ufak, içim içimi yiyor ya deprem olursa diye kafamı yoruyorum istemsiz biçimde. Ben ömrümün sonuna kadar bu şekilde yaşamam değil mi? Var mı daha önce benim gibi olup da sonradan bu hislerini kaybeden birisi? Veya bir yardım eli uzatın kendimi meşgul ettiğimde bile beynimi kemiren bir şeyden nasıl kurtulurum psikiyatri psikolog cart curt...

Arkadaşlar Adana'da 13 katlı bir apartmanda 5. katta oturuyoruz ailecek. 6 Şubat depremin yağmurlu gecesinde uyanıktım ve o şiddetli sarsıntının her salisesine her saniyesine şahit oldum. Ayakta duramayacak kadar sarsmıştı hiç unutmuyorum, birkaç ay korkudan ninemgilde kalıp geri eve geçmiştik. Çok şükür binamızda duvarlardaki çatlaklar dışında bir problem yok fakat ben gerçekten psikolojik olarak deli gibi yorulduğumu hissediyorum, ufak tefek sallantılar panik atağımın olmamasına rağmen kalbimi çarpıtır hale getiriyor, en ufak avizenin oynayışında elim ayağım titriyor bayağı tırsıyorum anlayacağınız. Zaten genel anlamda bir ton derdim tasam yetmezmiş gibi bu deprem muhabbeti çıktı başıma, travmam oluştu diye düşünüyorum ve çok rahatsızım. Şu an bile sağanak yağış var + 30, 35 km/sa rüzgar ile birlikte normal olarak bina sallanıp duruyor ufak ufak, içim içimi yiyor ya deprem olursa diye kafamı yoruyorum istemsiz biçimde. Ben ömrümün sonuna kadar bu şekilde yaşamam değil mi? Var mı daha önce benim gibi olup da sonradan bu hislerini kaybeden birisi? Veya bir yardım eli uzatın kendimi meşgul ettiğimde bile beynimi kemiren bir şeyden nasıl kurtulurum psikiyatri psikolog cart curt...
Adanada bir binanın 12. Katında oturuyorum aynı şeyleri yaşıyordum önereceğim şey ilk olarak deprem uzmanlarını dinlemen ve böyle büyüklükte bir depremin yüzlerce yılda bir olacağını anlaman ve kendini artık geçti olmayacak diyerek teselli etmen olacak

Ben ömrümün sonuna kadar bu şekilde yaşamam değil mi? Var mı daha önce benim gibi olup da sonradan bu hislerini kaybeden birisi? Veya bir yardım eli uzatın kendimi meşgul ettiğimde bile beynimi kemiren bir şeyden nasıl kurtulurum psikiyatri psikolog cart curt...
Travma sonrası stres bozukluğu olma ihtimali yüksek, ancak bu tamamen anısal bir şey psikyatri bir tık daha psikotik hastalıklar için geçerli ve senin durumun daha çok nevroz, psikoloğa gitmen şart, kendi kendine geçmesini de bekleyebilirsin ancak yıllar sonra bile sürebilir.

Ve eğer inandığın bir din varsa ona yakınlaşman ben müslümanım ve uzun bir süre uyumadan önce VB. Anlarda dua ederek kendini sakinleştirebildim

Arkadaşlar Adana'da 13 katlı bir apartmanda 5. katta oturuyoruz ailecek. 6 şubat depremin yağmurlu gecesinde uyanıktım ve o şiddetli sarsıntının her salisesine her saniyesine şahit oldum. Ayakta duramayacak kadar sarsmıştı hiç unutmuyorum, birkaç ay korkudan ninemgilde kalıp geri eve geçmiştik. Çok şükür binamızda duvarlardaki çatlaklar dışında bir problem yok fakat ben gerçekten psikolojik olarak deli gibi yorulduğumu hissediyorum, ufak tefek sallantılar panik atağımın olmamasına rağmen kalbimi çarpıtır hale getiriyor, en ufak avizenin oynayışında elim ayağım titriyor bayağı tırsıyorum anlayacağınız. Zaten genel anlamda bir ton derdim tasam yetmezmiş gibi bu deprem muhabbeti çıktı başıma, travmam oluştu diye düşünüyorum ve çok rahatsızım. Şu an bile sağanak yağış var + 30, 35 km/sa rüzgar ile birlikte normal olarak bina sallanıp duruyor ufak ufak, içim içimi yiyor ya deprem olursa diye kafamı yoruyorum istemsiz biçimde. Ben ömrümün sonuna kadar bu şekilde yaşamam değil mi? Var mı daha önce benim gibi olup da sonradan bu hislerini kaybeden birisi? Veya bir yardım eli uzatın kendimi meşgul ettiğimde bile beynimi kemiren bir şeyden nasıl kurtulurum psikiyatri psikolog cart curt...

3 katlı yeni binada oturuyoruz şu an önceden nükseden korkum şu an gram yok binanın kolonlarına test yaptırın belediyeye gidip.

Deprem travması da beni mahvetti. Çukurova'da oturuyorum, gece karanlık ortamda yatamıyorum. Lamba açık kalmak zorunda.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı