Arkadaşlar merhaba. Malatya'da yaşıyorum ve evimiz depremde baya hasar aldı ama az önce aldığımız habere göre evin kolonları ve kilişleri sağlammış.
Babam gil evin tadilat ile düzeleceğini söylüyor.Ama evin içindeki duvarlarda 1 metrelik boşluklar oluşmuştu. Sizce tadilatla düzelebilirmi?
Dostum bence enkazlar kaldırılana kadar evinize girmeyin. Devlet bu konuda yardım etmek zorunda. Apartmanın yıkılıp yıkılmayacağını restore ile kurtarılıp kurtalamayacağını yetkili kişiler belirleyecektir. Bence evinize girmeyin.
Buradan yorum yapılamaz. Burada “oturabilirsin” veya “oturamazsın” yazmak birşey ifade etmiyor. Uzman kişilerce numune alınıp incelenmesi, görsel muayene yapılması ve zemin etüdü gerekli. Hasarın boyutuna bağlıdır sonuç olarak.
Ek olarak geçmiş olsun.
Güzel kardeşim !
Canını buradaki insanlara emanet ediyorsan vay haline.
Yetkili kişiler dışında kimsenin lafı ile ailenin ve kendi canını riske atma.
Bazı kendini bilmezler ise resim at ona göre yorum yapalım diyebilecek kadar kendisini yetkili görüyor ve ben çıldırıyorum
Başkasının lafı ile hareket etme !
Ortalık sakinleştikten sonra ayakta kalan tüm binalara kontrol için uzman ekipler gelecek gerekli incelemeleri yaptıktan sonra hasar tespiti yapılacak az hasarlı/orta hasarlı/ağır hasarlı olarak karar verilecek ağır hasar ise yıkılacak devlet tarafından orta hasarlı ise devletten bir kısmı geri ödemeli para alıp bina tadilatı olacak temele destekler atılacak az hasarlı ise oturabilirsiniz gerekli ufak tadilatları yapıp çok geçmiş olsun.