Depremzede açıklamaları

Hamsi ismaH

Hectopat
Biliyorum konumuz değil. Ama öğrenmek lazım çünkü hala bu olayda bile takipçi kasmak için yalan söyleyen insanlar var.

Şimdi arkadaşlar enkaz altından çıkan veya yardım eden bazı insanlar var.

Birisi çıkarıldıktan sonra hesap gününü, mizanı gördüm demiş. Bu videoyu bulamadım buraya atabilir misiniz?

Kuzenimin anlattığı bir olay ise bir kız çocuğu çıkarıldıktan sonra "Aç mısın?" denmiş, o da "Hayır değilim. Bir kadın geldi bana su içirdi, yemek verdi ve benimle oynadı. Sonra gitti" demiş. Oradaki insanlarda buna "melektir" demişler. Bunu da bulamadım, eğer sizde linki varsa bunu da atabilir misiniz?

Diğer bir olay ise 4 yıl önce ölen annenin yaşam belirtisi olmamasına rağmen çocuklarının yerini söylemesi. Neyse ki bunu buldum atmanıza gerek yok.

Ayrıca bu gibi başka "mucizeler" varsa atın. (Pls)

Soruma gelecek olursak bu tür anlatılara inanıyor musunuz, inanıyorsanız kanıtınız nedir veya bu insanların kanıtı ne?

Her olaydan sonra bu tür şeyler söylenir. Hiçbiri gerçek değil yok melekmis yok yerini söylemiş falan.

Hepsi safsata ve aşırı komik. Ayrıca o yemek getiren kadın her doğal afette bir şekilde ortaya çıkıyor ancak hiçbir zaman enkaz altında ki kişiyi kurtarmıyor nedense . Kısaca bunların hiçbiri hem doğru değil hem de mucize değil. Hepsi din üzerinden prim kasmak için uydurulmuş saçmalıklar.

Peki hocam abim bunlara inanıyor ben yalan söylüyor diyorum. Neden söylesin, diyor. Şüphe uyandırmadan nasıl cevap verebilirim?

Peki hocam abim bunlara inanıyor ben yalan söylüyor diyorum. Neden söylesin, diyor. Şüphe uyandırmadan nasıl cevap verebilirim?

"Dinimizde böyle şeyler yok. Allah bir melek göndermiş olsa çocuğu enkazdan da çıkarırdı çünkü Allah merhametli bir varlık. Diğerleri ise din üzerinden prim kasarak din tüccarlığı yapıyor ve bu da dinimize aykırı bir durum." derseniz hem dine göre konuşmuş olur hem de şüphe çekmezsiniz. Hem ayrıca Tanrı böyle afetlerde yeryüzüne melek gönderen bir varlık olsa önce ki afetlerde de gönderip insanlara yardım edebilirdi, insan seçmezdi.

Haklısınız hocam buna benzer bir şey dediğimde orasını Allah bilir sen karışamazsın dediler.

İnsan beyni yoğun stres, korku ve adrenalin yaşadığı zaman halüsinasyonlar görülebilir ve sesler duyulabilir.

Hiçbirimiz orada değildik. Ne yaşandı, ne görüldü bilmiyoruz. Burada kesin bir şey söylemek zor. 100-150 saatte çıkarılan bebekler var. O kadar saat aç kalmalarını aklım almıyor.

Bazen düşünüyorum kendi kendime. Diyorum ki yeteri kadar yiyecek ve içecek imkanım olsa, sadece vücudumu rahat oynatabileceğim sıcak bir yer olsa acaba 150 saat kalabilir miyim? Hayır kalamam. Nasıl bir psikoloji içinde olabileceğimizi bilmiyoruz ki oradaki insanların nasıl ortamda kaldıkları da ortada. @iambmys9 arkadaşımızın dediği gibi halüsilasyon da olabilir. Rabbim kimseyi böyle zor bir durumla karşılaştırmasın, ölümün bile hayırlısını versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…