Depresyonda olmak ve bundan çıkamamak

Umut198

Hectopat
Merhabalar, uzun süredir halsizlik, kendini yetersiz hissetmek, anlık ruh değişimleri, gelecek kaygısı vb. sebeplerden dolayı depresyonda olduğumu hissediyorum. Bu olaylar ortalama 1 yıldır üzerimde var. Bunlardan dolayı ne zaman ders çalışmak istesem veya ilgi alanım olan şeylere yönelmek isteyince inanılmaz bir halsizlik ve isteksizlik oluyor. Arkadaş konusunda çok samimi arkadaşlarım olmasa da en azından ara sıra konuştuğum hatta dışarı çağıran arkadaşlarım var ama bu durumlardan dolayı istesem bile onlarla dışarı çıkmıyorum/çıkamıyorum. Evde tek başıma bilgisayar başında video izlemek daha rahat ve daha kolay geliyor. Bunu çözmenin en basit yolunu psikolog ile çözmenin olduğunu biliyorum ama hem maddi durumlardan hem de aileme bunu anlatsam boşa icat çıkarma diyeceklerini bildiğimden bu çözümü uygulayamıyorum. Bundan dolayı bu çözüm haricinde çözümler önerir misiniz? İlgi alanlarım genel olarak yazılım ve din araştırmaları yapmak.
Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Seninle aynı şeyleri yaşayan birisi olarak önerim kesinlikle kendini buna kaptırmaman. Biliyorum zor ama depresyondayım kafasına girdikçe insanın çıkması daha da zorlaşıyor. Eğer durumunun ciddileşeceğini düşünüyorsan devlet hastanesine gidebilirsin, doktor yardımıyla ilaç kullanırsın. Ama her şey sende bitiyor, ilaç kullanmakta kesin bir sonuca varmayabilir.

Kafandaki kötü düşüncelerin hepsinden kurtul,spora git veya spor yap(illaha basmana gerek yok küçük yürüyüşler bile bir spordur)kitap oku içini ferahlatacak şeyler yap(derin derin nefes al,sevdiğin müzikleri dinle)Bunlar küçük şeyler ondan yapabilirsin diye düşünüyorum he illaha ben yapamıyorum diyorsan bunun birazcık hastalık olduğuna veya senin psikolojinin tembellikten yana olduğunu düşünüyorum dostum.Kendini dışarı doğru açarsan rahatlar ve halsizlik falan kalmaz bence.(4 5 ay önce senin kadar olmasada bende öyleydim hep isteyip yapmıyordum bir gün inat ettim spora başladım şuanda her an istediğimi yapabilecek enerjim var) inat etmezsen olmaz inat et örnek spor mu yapacaksın ama halsizsin eğer kalkıp spora gitmezsen bu hep böyle halsizim bahanesiyle gün geçirmekten başka bir şey olmaz.

Dostum saydığın şeylerin bazıları ben dahil toplumun çoğunda var evde yatmak yiyip içip sadece yatmak çok daha cazip gelmeye başladı her şeyden diğer kaygı ve sıkıntıların ise gelip geçicidir diye düşünüyorum herkesin sallantılı bir hayatı var önemli olan kendinle barışık olabilmen kendini mutlu edebilmen gerekiyor.

dostum evet ama bu cazipliği ortadan kaldırmadığın sürece zaten bu depresyon olaylarından kendini kurup öyle kalırsın toplumun çoğunda var diye sende yapmak zorunda değilsin ki.

Spor yap muhteşem bir kafa dağıtma ve sosyalleşme yöntemi. Spor salonuna gidersin çalışırsın ve bi bakmışsın senle kafa yapısı benzer bir çok insan var sürekli yeni insanlarla tanışarak kafandaki endişleri atlatırsın.

Dostum evet ama bu cazipliği ortadan kaldırmadığın sürece zaten bu deprasyon olaylarından kendini kurup öyle kalırsın toplumun çoğunda var diye sende yapmak zorunda değilsin ki.

Evet orası öyle şöyle düşün yorgunluktan dizlerin gitmiyor ama senin bir yere gitmen gerekiyor sence gittiğin yolda veya gün içinde huzurlu olabilir misin bu da bence aynı şey bence zamanla gidecek bir durum zamana bırakın derim.

Yaz tatili başladığı anda spora başlamak istiyordum ama erteleye erteleye süre 1 ay kadar kaldı. Bundan sonra okul açılacağı için ve sınava hazırlanacağım için bu planı askıya aldım.

Evet artık bu durumlara alıştım yavaş yavaş etkisini kaybediyor. Bu aralar önüme depresyon belirtileri diye bir şey çıkınca bende de bu etkilerin birçoğunun olduğunu görünce aklıma takıldı.

Profesyonel destek almalısınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…