Derece yapmak isteyen kişiler nasıl çalışıyor?

Makaleler
49
Örnek olarak; ODTÜ, İTÜ ve Boğaziçi.

Bu kişiler nasıl bu kadar puan alabiliyor? İradeleri bu kadar fazla mı?

Kaç saat çalışmak gerek? Bizim okuldan 8 yıldan sonra sadece 1 tane tıp kazanan var. Gerisi il dışına gidiyor ama puanları düşük.

Tıpa giden arkadaş ders beni bayıyor diyor. 11 bine girdi. Bazen dersi bırakıyor belli bir süre. Ha tamamen bırakmıyor. Misal olarak: 5 saat yerine yarım saat çalışıyor.

Şunları da merak ediyorum:
  • ODTÜ, İTÜ ve Boğaziçi Üniversitesi kazanmak için hangi yollardan geçilmeli?
  • Üniversite puanı yükseldiği zaman hocaların kalitesi değişiyor mu?
  • Akademisyenlik çok mu zor?
  • PC mühendisliği hakkında bazı okulda yazılım dili öğretmiyorlarmış. Sadece akademik kısım varmış. Bu ne kadar doğru? Ben dil anlatıldığını düşünüyorum.
  • Kaç saat çalışmak gerekir ders?

Şunları da merak ediyorum:
  • ODTÜ, İTÜ ve Boğaziçi Üniversitesi kazanmak için hangi yollardan geçilmeli?
  • Üniversite puanı yükseldiği zaman hocaların kalitesi değişiyor mu?
  • Akademisyenlik çok mu zor?
  • PC mühendisliği hakkında bazı okulda yazılım dili öğretmiyorlarmış. Sadece akademik kısım varmış. Bu ne kadar doğru? Ben dil anlatıldığını düşünüyorum.
  • Kaç saat çalışmak gerekir ders?
Herkes birbirinin aynısı değil ki bu sorunun tek bir cevabı olsun. Sihirli bir ipucu, şu ana kadar fark etmediğiniz kritik bir şey arıyorsunuz, yok. Çok çalışıp kazanan ortalama insanlar da var, eh işte çalışıp kazanan çok zeki insanlar da var. Eh işte çalışıp kazanan ortalama insan yok.
  • Düzgünce çalışın.
  • Evet.
  • Dünya genelinde ve düzgünce yapılıyorsa evet. Kötü bir üniversitede sadece ders vermeyi akademisyenlik kapsamına almıyorum.
  • Orada söylenmek istenen farklıdır, bir noktada dil öğretirler sanıyorum. Buradaki sıkıntı programlama dili öğrenmekle programlama öğrenmeyi karıştırmanız. Ayrı ayrı dil öğretmek için öğretmezler genellikle, belli konseptleri vs. öğretirler. Bunları dillerle uygulamak, dilleri öğrenmek işin basit kısmı, kendiniz yaparsınız.
  • Size bağlı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı