Derhanedelerdeki deneme sınavları gerçek sonuçları mı gösteriyor?

ı love you

Hectopat
Geçen dershanede bir deneme yaptık sonuçlar açıklandı. Ancak benim aklımda bazı sorular oluştu. Şimdi sınavdan sonra öğretmenler soruları falan çözdüler ona göre biz doğru yanlış listesi falan hazırladık. Onu sonucunda bazı sitelerden hesaplamalar falan yaptık. Çoğu sitede aynı sonuç çıktı. Asıl konuya geleyim. Benim 400 çıktı puanım. Arkadaşımın 350. tabii bu sonuçlar öğretmenlerin cevaplarına göre. Sonuçlar geldi. Benim 380 çıktı sonuçta puanım. Tamamdır sıkıntı yok 20 puandan bir şey olmaz. Ama 350 alan arkadaşım sonuç geldiğinde 400 puan alması garip geldi. Burada öğretmenlerin yaptığı cevaplandırmamı yanlış olabilir yoksa dershane falan olduğu için bir şişirme falan mı var? Bana 2. seçenek daha mantıklı geldi. Eğer böyleyse ben bu denemelerde ne anlayabilirim? Belki denemelerde bu kadar iyi yapmama rağmen (sonuçlara göre) sınavda kötü sonuç çıkarırsam. Yani asıl soruma geleyim. Bu denemeler gerçek sonucu mu gösteriyor?
Şimdi okudum çok uzun olmuş.

Dershaneler not şişirse ne olacak? Gerçek sınavı mı etkiliyor? Ayrıca standart sapma gibi en önemli değerler olmadan sitelerden puan hesaplamak kendini kandırmaktır. Sitelerdekiler belirli bir yıldaki sınavın sonucunu tahmin ediyor. LGS'nin ilk yılında 470 alan çocuk kral iken ikinci yılındaki 470 puan o kadar da iyi değildi. Yani puandan çok yüzdeliğe bakman lâzım.

Soruya gelirsek, arkadaşının cevapları gerçek yanıtladığından emin misin? Ben de mesela, 420 bekliyorum dediğim sınavdan aslında 480 bekliyordum ve öyle de oldu. Bence önce onu sorgula.

Hayır. Hiç gerçek sonucu göstermiyor. Piyasadaki neredeyse bütün eğitim kurumlarının denemelerini çözdüm. Aynı şekilde 4 5 tane kurumun da yüz yüze sınavına girdim. Sonuçlara göre üniversite kazanamıyordum. Sözelden denemelerden hep 200 alıyordum. Bir kere falan 210 aldım. Aynı şekilde alanım olan eşit ağırlıktan da hiç yapamıyordum. Sayısal alanım değildi ama ona da bakıyordum. Ortalama 3 alandan da aldığım puan 220 falandır (dershane denemeleri).

Gel gelelim gerçek sınava. Sözelde 52 bine girdik, eşit ağırlıkta ise 250 bin ve sayısaldan da barajı geçemedim.

Deneme çözme ve test olayı saçma sapan bir sistem olduğunu gördüm. 2020 YKS sorularına bakarsan denemeler ve test kitaplarına göre çok değişik. Soruların sistemi de çok değişik. Çok farklı. Ben şuna yanıyorum. Keşke test çözeceğime konu çalışsaydım. Eğer konu çalışsaydım kesinlikle daha iyi bir derece yapardım.

Edit: Dershaneden ailemi aradıklarında babam kafayı yiyordu. Bu çocuk test çözsün falan diyorlardı. Ailemi kuruma çağırıyorlardı. Rehber hocası ile neredeyse aile olduk.
Ayrıca dershane denemesine göre tıp ya da hukuk kazanması gerekenler de yine mezuna kaldılar.
Gerçek sınav ile deneme arasında ters ilişki var bence. Denemeden yüksek alanlar gerçek sınavda düşük, denemeden düşük alanlar ise gerçek sınavda yüksek alıyor.

Ya da bu ikili bağıntıya göre kişilerin zeka ve algılama sorunu da hesaplamaya katılabilir. İnek gibi çalışıp bir şey anlamama durumu da var.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı