Boy 1.82
Kilo 86.
121 kilodan 86 kiloya düştüm fakat deri sarkması çok olmasa da biraz göğsüm de ve göbeğimde ve azıcık da diğer bölgelerimde var. Deri sarkması o kadar yok göbekte Max 1 hatta 2 parmak kadar var. Göğüste var azıcık. Sağ göğüs dikeldi aşağı doğru sarkmıyor solda çok az sarkıyor ama vücuda değmiyor sadece dik duruyor. Sadece şınav pozisyonuna geçince göbek ve göğüs aşağıya doğru sarkıyor bayağı. Özellikle göbek.
Mayıs'tan beri 1 yıllık üyeliğim var ve spora gidiyorum ama toplamda 3 ay gitmediğim oldu. Tabii ki de pişmanım fakat şimdi kalıcı bir şekilde devam edeceğim. 10 Temmuz'da bitecek üyeliğim daha bayağı günüm var.
Kardiyoyu ne kadar süre yapacağım hakkında bir fikrim yok. Evimde eliptik bisiklet var, ve spor bittiğinde spor salonunda kardiyo yapmak yerine direkt evime gidip evde yapmak bana daha mantıklı geliyor. kardiyo için oturarak yaptığımız bisiklet mi daha iyi eliptik bisiklet mi yoksa eğim verilerek yapılan koşu bandımı (eğim dışında sadece koşarak da olabilir). Ama bu süreçte beslenme olarak ne yapacağımı bilmiyorum ne takviyeler almalıyım, YouTube'da gördüm vitamin takviyesi al diyorlar neler almalıyım, antrenmanda güç için pre workout al diyenlerde var. Kısacası benim kafam kalmadı bu konuda. Yardımınız olursa çok sevinirim çünkü bu deri sarkmasını yok edebilmem için gireceğim süreçle ilgili hiçbir bilgim yok. Ben sadece cuma cumartesi pazar spora gidiyorum hafta içi çok zor oluyor okul zamanı yoruluyorum. Cuma göğüs triceps cumartesi sırt biceps pazarda bacak omuz programım. Bu günler iyi mi yoksa ekleme yapmam şart mı? Kaç dakika kardiyo lazım bana. Mesela sporda kardiyo yapsam spora gitmediğim günlerde evde yapsam kardiyo olmaz mı? İlla takviye almam gerekiyorsa bunlar için ne almam lazım? Yemek programı çıkaracağım o yüzden protein bakımından sorun yaşayacağımı sanmıyorum. Ama bu sürece hızlandırmak için ek takviye alacak olursam ne almamı önerirsiniz? Marka şeklinde belirtmeniz benim için çok daha iyi olur.
İnternette bunlar işe yarar diye okudum.
C vitamini.
Balık yağı.
Probiyotik.
Kolajen.
Ama ekstradan galiba başka şeylerde spor için alınabilir ama dediğim gibi gerçekten bir gram bir şey bilmiyorum. Spor programı kalsın mı böyle yoksa değiştireyim mi? Kaç dakika kardiyo bana yeter? Ve beslenme programımı neye göre yapacağım. Ne yemem lazım? İnternetten çok araştırdım bu arada ama yine de bilen birisine de danışmayı çok isterim.