Derin bir boşluktayım ne yapmalıyım?

esra166

Picopat
Daha fazla  
İş arıyorum bulamıyorum. Yeni mezun oldum ailem etraftaki herkes liseden beri çalışıyor sen evde yatıyorsun sigortalı bir işe gir deyip duruyor. Kendume göre bir iş bulamadım. Hayallerimi yapamıyorum. (Yazar olmak istiyorum) KPSS'ye çalışacağım dershaneye gideceğim ve tek çocuğum. Şu anda kendimi oldukça garip hissediyorum. Yaptığım her şey elimde kalıyor gibi. Hemen atanamayacak gibi hissediyorum. İş deneyimim yok. Hiç çalışmadım işe alan yok. Ailem baskı uyguluyor sürekli ve bu da bana oldukça dokunuyor. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum kafayı sıyıracağım. Her geçen gün moralim bozuluyor.

Edebiyatla ilgileniyorum ve ücretli öğretmenlik mi yapsam dedim. MEB'den başvuru yaptım. Özel eğitim öğretmenliği de bana göre bölümümle az çok alakalı.( ama sertifikam yok) nasıl alınıyor?

Oturup ağlamak üzereyim artık.

Son düzenleyen: Moderatör:
İstediğin bir işe veya üniversiteden mezun olduktan sonra bile iş bulman zor, kısaca bir market gibi yerlerde veya kafe, Reustorant'da işe başlaman daha iyi olabilir, bu süreç içinde çalışırken kendine uygun bir iş de arayabilirsin.

Evet ama onlara bile almiyorlar su anda.

çok karamsarsın ayrıca elinden tutan yok diye intiharı düşünmek saçma. ben lisede açığa geçtim 2 sene halı yıkamacıda 2023 mart 2025 kasım arası 2600 tlye çalıştım tecrübe kazandım azda olsa cebime para girdi ocaktada a101e girip şubat sonlarında çıktım şuan yatıyorum bir fabrikaya başvursam cv değilde boş kağıt götürsem alınma ihtimalim daha yüksek askerede 1.5 senem kaldı bomboş yaşıyorum he salı günleri amcamla pazara gidiyorum askerden sonra belki biraz sermayem olursa en eskisinden h100 alır borç çeker kendi malımı yaptırır pazara girerim başka bir seçeneğimde yok risk almaktan. sende kendine uygun bir iş bulana kadar markette çalışabilirsin ki marketler hele a101 adam arıyor her yerde aydın merkezdeyim direkt almışlardı beni sen istanbulda falan yaşıyorsan daha kolay alınman.
ah şu anne babalar kimseyi düşünmüyorlar çocuklarını düşünseler en başta sigarayı bırakırlar değil mi?

Son düzenleme:

Yani annem babam Allah var çok destek
Oldu bana her türlü imkanı sağladı ama yaz döneminde çalış diyor bende başvuru yaptım dediğin yerlere şu anda alım yok dendi bana internet üzerinden yaptım şok çağırdı uzak şubelerde yer varmış

Pes etmek, kaybetmek demektir. KPSS çalışabilirsin ve bir yandan da iş başvurularında bulunabilirsin. KPSS'ye ben de çalıştım. Biliyorum nasıl olduğunu. İnanmak, başarmanın yarısıdır.

Google'a "sahibinden iş ilanları"diye aratıp filtrelerden bulunduğun şehri seçip kendine uygun işlere başvurabilirsin tekstil atölyelerine bakabilirsin bulaşıkçılık olur McDonald's'da falan kasiyerlik olur fabrika olur yeni etrafında yeni açılan bir kafe vardır belki pizzacı vardır ne bileyim herhangi bir yer oraya gidip başvurabilirsin. daha çok seçenek var. Sertifika için ise BTK Akademi var sertifika veriyor ama oranın verdiği sertifika ne derece işe yarar bilmiyorum ChatGPT'ye de sorabilirsin nasıl alındığı hakkında 3 saniye içinde cevaplar.

Evet ama onlara bile almiyorlar su anda.

Yapacak bir şey yok ne diyebilirim ki benim de 1 yılım kaldı şakasız her gün baskılıyorlar duymazdan gelmekten başka bir şey yapamıyorum. Onlar zorladıkça benim bir şey yapasım gelmiyor.

Pes etmek, kaybetmek demektir. KPSS çalışabilirsin ve bir yandan da iş başvurularında bulunabilirsin. KPSS'ye ben de çalıştım. Biliyorum nasıl olduğunu. İnanmak, başarmanın yarısıdır.
insallah kazanırım yoksa sürünmek zorunda kalacağım.
floya a101 şok bim başvurdum ama yok

İnşallah kazanırım yoksa sürünmek zorunda kalacağım.

İnşallah kazanacaksın. Sen kendine inanmalısın, başarabileceğine inanmalısın. Ne olursa olsun, sakın pes etme. Örneğin, sana yapamazsın mı diyor X kişisi, sen de hırsla, azimle çalışıp bu sınavı geçmelisin. Bana dediler: Senden bir şey olmaz, sen ancak evde oturursun, sen de icraat yok. Öyle canım yandı ki, o zaman 21 yaşındaydım ben.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…