Ders çalışamıyorum, gelecek planlarını yapamıyorum, karar veremiyorum ve sıkıntıdayım
Bu yazı biraz uzun olacak ama şu anda içimi yiyen her şeyi dökmek istiyorum.
İlgilenen olur mu bilmiyorum ama okursanız teşekkür ederim.
---------
---------
Ders çalışmayı bilmiyorum.
Şu an 10. sınıfım bitirmek üzereyim daha ne seçeceğime karar bile veremedim. Daha çok yeni dünya düzeniyle ilgili yapay zeka, yazılım, bilgisayar okumak istiyorum ama hepsinin sayısalda olduğunu gördüm. 8. sınıf dahil 8. sınıfa kadar hiç çalışmadım dersi dinledim sadece. LGS'den de 440 aldım aslında gerçekten de yapabileceğim bir sınavdı mat 12 net geldi ve patladık oradan şu an çok da istemediğim bir okulda okuyorum. Aihl 9. sınıfta bayağı bir sınavlarla afalladım zar zor 85 ortalama getiriyorum falan. Yine çalışmadım 9. sınıf biraz zayıf hala denemelerde 9. sınıf konularını çözemiyorum. 11. sınıfa geçeceğim ve çok büyük bir yükmüş gibi geliyor anca kaldırabileceğim(?) bir yük. Bunların yanında 9 ve 10. sınıfı halledemediğimi düşünüyorum. Şu an sadece 2. dönem 2. yazılılara çalışmak istiyorum ama nasıl çalışacağımı dahi bilmiyorum. Çalışmam gerektiğini bilip çalışmamak çalışamamak gerçekten çok yoğun bir stres günlük yaşamımdan dahi keyif alamıyorum durduk yere moralim bozuluyor. Ders çalışmak da istiyorum güzel notlardan başarılardan çokça tatmin olan birisiyim aslında. Bunları eskiden çok kolay elde edebilmek şu an edemememi sağlıyor. Gerçekten daraldım önümde 2 sene var düşününce diyorum ki neler yapılmaz ben bir daha okurum tüm liseyi 2 senede ama daha hiçbir şeye başlamadığımı görünce tekrar sıkılıyorum karamsarlaşıyorum. Arada oyun oynuyorum oyun oynamak güzel çokça da oynarım aslında ama oynarken bile rahat ettirmiyor bu düşünceler vaktim bir hiç olmuş gibi geliyor. Bazı arkadaşlarım biraz ders çalışıyor veya ve bazı kendimce beni geçemeyecek kişilerin benim hiç ders çalışmamamdan dolayı bile benden fazla not alınca gerçekten koyuyor. Aileden bir beklenti var herkesten bir beklenti var ve altında eziliyorum gibi hissediyorum ezildikçe de hiçbir şey yapasım gelmiyor.
--------
--------
Şu an için alan olarak eşit ağırlık yazdım çünkü kimya dersini çok fazla anlamıyorum derste hocamızı da sevmiyoruz pek. Hatta hiç sevmiyoruz neredeyse dersi derste anlamıyorum eve gelip de anlamadığım hocasını sevmediğim dersin üstüne çalışmak istemiyorum. Ne çalışacağım ki zaten hiçbir şey bilmiyorum kimya notlarım 50-60 geliyor. Matematikte son sınavda öğrenim hayatımın görebileceği en düşük notu (33) aldım. Ortalamam 9 puan düştü. Hallederim sonraki sınav full geometri diyorum ama her seferinde bilmediğim bir şey görüyorum soruyu çözerken hep tıkanıyorum. Hoca çözerken anlıyorum sonra kendim yapamıyorum. Sonra bir daha hiç yapasım gelmiyor yapamadıkça resmen daha da kahroluyorum döngüye girdim ve bu döngüde çok uzun zamandır ilerliyorum sıkıldım ve daraldım. Sayısala geçmek istiyorum aslında TYT yapılabilir gibi ama AYT dersleri korkutuyor beni sayısala geçmek için. FKB çok zor diyorlar matematikten şu an bilgim çok az toparlayabileceğimi düşünüyorum aslında bir yazda tüm TYT'yi tekrar yapıp anlayıp temelleri tekrar(?) atmak istiyorum. Gerçekten başarabileceğime inanıyorum ama direkt yaz tatiline bırakmak istemiyorum şimdiden başlamak istiyorum 3 ayı 4 ay yapmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum. Aslında hepsi hiç ders çalışmamamdan bilmediğimden kaynaklı diye düşünüyorum. Ders çalışmayınca her günümü de bir öncekinden daha kötü geçirmiş gibi hissediyorum. Fizik ve biyoloji yapabilliyorum. Ama EA geçmeme neden olan kimya ve matematik. Matematik halledilebilir diyorum ama 11 FKB beni zorlayabilir görmeden bilemiyorum alan değiştirme planım var ama pişman olabileceğimden ki muhtemelen korkuyorum.
Biraz hayat tavsiyesi görmüş geçirmişlik ve tavsiyeye ihtiyacım var. Gerçekten okuyan olursa teşekkür ederim yazıyı yarım saatte yazdım
Henüz başlayamamış olmanın yükü var. Şu anlık yazılılara odaklanın çalışın. Geometride anlamadığınız kısım temel gerektiren kısım üçgenler kıs mıdır oda 9 da vardı. Üçgenleri öğrenip geometriye başlayın. Ayrıca fizik öğrenilmesi biraz zaman alan bir ders iken kimya daha hızlı sonuçlar veren bir derstir.
TYT-AYT Net Sihirbazı siteden universitelere bakıp hangi universite en son hangi netlerle almış inceleyebilirsiniz.
Meslek seçimiyle alakalı beğendiğim bir video: