Ders çalışasım gelmiyor

Ne yapmalıyım? Hiç çalışasım gelmiyor. 2 aydır niyetliyim ama olmuyor.

1-2 gün boyunca hiçbir şey yapmayın. Oyun vs. oynayabilirsiniz. Daha sonra yatmadan önce kendinize yarın ders çalışacağım deyin. Konu anlatım videoları veya pomodoro tekniği ile ders çalışma yayın/videolarını izleyebilirsiniz.

Random bir hedef belirli kaçıncı sınıfsın bilmiyorum fakat eğer lisede isen üniversitede ayrı eve çıkma hayali ile çalışabilirsin. Bunu düşünerek acayip çalışasım geliyor.

Yasakları kendi kendinize koyun. Başkasına kalırsa bu iş hayatınızla oynanmış olabilir. Hepimiz yaşadık. Ben sandalyeye oturdum ve saatlerce bekledim. Kalem kitap defter önümde öylece bekledim. Zihnim boşalıncaya kadar. Başlayabildim ve gerisi geldi.

Şuna kendini inanındırman lazım. Tanrı, insanı zorlamadan, acı çektirmeden ödüllendirmiyor. Sen konfor alanında takılı kalırsan ve verimsiz olmaya devam edersen hiçbir şey değişmeyecek. Benim tanrım acı mesela, seni bilmem ama hayatım boyunca ben zorlanmadan hiçbir şekilde yol alamadım. Bu yüzden benim tanrım acı diyorum, çünkü sadece zorlandığımda ödüllendiriyor. Dostum, senin ders çalışmazsan kaybedeceğin pek bir şey yok sanırım, olmamalı yani, 2 ay malak gibi yatmışsın ne de olsa. Benim kaybedecek çok şeyim var o yüzden çabalıyorum. Bütün gençliğini, çocukluğunu sefalet içinde yaşadığını düşün, gerçekten hayatının geriye kalan son 55-60 senesini de sefalet içinde yaşamak ister misin?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı