Öncelikle sakin ol daha çok zamanın var ben 12'ye geçiyorum 2-3 haftadır ders çalışmaya başladım
.
Ama erken başlamak da avantaj kesinlikle doğru yoldasın.
Sorunun ise sana karmaşık geliyor fakat sebebi ve çözümü çok basit.
Aynısını yaşıyorum, yaşadım oradan biliyorum.
Ders çalışmaya alışık olmadığın için sana çok zor geliyor alışkanlık meselesi tamamen.
Zamanla ders çalışmak daha kolay gelecek ve oyun oynamayı azaltınca da kafan oyunlarda olmayacak.
Mesela benim gibi oyun oynamanı sınırlandırabilirsin.
Ben şöyle yapıyorum;
Her gün ders çalıştığım 1 saat için kendime 15 dk internete takılma ve oyun oynama izni veriyorum.(Bunlar bana fazlasıyla eğlenceli gelen dopamin salgılattıran şeyler)
Diyelim ki bugün 2.5 saat ders çalıştıysam 37.5 dk internete takılma ve oyun oynama sürem oluyor.
Tabii 37.5 dakika dolar dolmaz fişi çekmiyorum oyunum bitene kadar abartmadan oynamaya devam ediyorum.
Ayrıca ders çalışamıyacağım bir durum olduğunda da kendime yine abartmadan internet izini veriyorum mesela yemek yemek tuvalete çıkmak, aile ile dışarı çıkmak vs.
bu en azından ders çalışmaya adapte olmama alışmama (bence fazlasıyla) yardımcı oluyor.
Bu basit ama etkili taktiği ise bir YouTube videosundan alıp biraz modifiye ettim videonun linki:
Ayrıca kanalı da takip etmeni şiddetle tavsiye ederim çok yararlı bilgiler barındırıyor bu kanal.