Ders çalışırken ezber gerekir mi?

Anlatmaya çalıştığım şey buydu. Kağıdı alıp 50 defa okuyup sonra kendi kendine söyleyebiliyor musun diye bakarak ezberlersek 2 gün sonra muhtemelen hatırlamacağız.

Zaten bir şeyi aralıklı olarak tekrar etmeyince bir kere ezberleyip unutmama diye bir olay yok önce kısa aralıklarla sonra araları açarak tekrar edeceksiniz sayısal olduğum için edebiyat hakkında nasıl bir yol izlemelisiniz tam bilmiyorum.

Yani bu konuda kesin bir doğru yok. Arkadaş için hangisi doğru deneyip görmeli.

Bir şeyi öğrenirsen ezberlemene gerek kalmaz. Lise biteli çok uzun süre oldu ama hala eserler aklımda çünkü öğrendim, ezberlemedim.

Ezber ve mantığını çözmek arasındaki farkı şöyle anlayabilirsiniz. 1+1'in sonucunun 2 olduğunu ezberlerseniz sonucun neden 2 olduğunu bilmezsiniz. Bu durumda örneğin 2+2 gibi bir soru geldiğinde de sonucu bulamazsınız çünkü siz sadece 1+1'in sonucunu ezberlediniz, toplama işleminin mantığını değil. Fark bu, bu yüzden mantığı öğrenmelisiniz.

Bazı şeylerde mantık olmaz düz bilgidir, ezberi bir anda yapmak çok zor gün içinde tekrar tekrar bakarak ezberlemek daha mantıklı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…