Vallahi böyle bir konu açtığımı unutmuşum. Bu kahve mevzusuna bayağı girdim. Ebeveynlerinin yardımıyla ve biraz araştırmadan sonra Philips lattego 5500 kahve makinesi aldık. Onlar da 2 günde bir gibi sürelerde makineden yararlanıyor. Önce tadı çok hoşuma gitmemişti o dilediğim tadı da anlamamıştım ama sonradan şurupla bunu denemeye karar verdim ve tüfekçi adında bir markanın toffee nut, Cool lime, chocholate, haze nut, white chocholate, caramel ve vanilla şuruplarını deneme amaçlı satın aldık. Çoğusunun aromasına bayıldım. Starbucks kahvesinden bir farkı olduğunu zannetmiyorum. Miktarını da güzelce ayarladım kendime göre. Yaklaşık 1-2 göz kararı çay kaşığı yetiyor bana. Ha bir de kahve dünyasının ve Tchibo markasının çekirdek kahvelerini aldık. Ben içine latte dışında hepsine extra espresso shot koydurtuyorum. Tam istediğim lezzet oluyor. Normalde bu kahvenin aynısını Starbucks'da içmek istesem 200 lira gibi bir maliyeti oluyor ancak bu makinede süt, çekirdek, elektrik gibi maliyetleri de içine koyduğunda bir bardağı maksimum 35 liraya denk geliyor. Arada uçurum gibi 165 liralık bir fark var. Önerir miyim? Kişiden kişiye değişir. Süt, süt köpüğü seven ve kahvemde güzel bir aroma istiyorum diyenler almayı düşünebilir fakat bunlarla işim olmaz sevmem diyenler bu makineden uzak dursun paranızı çöpe atmış olursunuz. Ben bunlar olmadan kahve içebilen bir insan değilim. Belki de yaşım gereği ve ergen olduğum için de bu söz konusu olabilir ama tabii ki zevk meselesi. Ben tam olarak aradığım lezzeti buldum. En sevdiğim 3 tane şurup var bu arada. En sevdiğim white chocholate, sonra vanilla sonra da chocholate. Carameli de denedim ama bunlar kadar sarmadı beni yine içerim ama küçük bir şişeyi bile 1 ayda anca bitiririm diye düşünüyorum. Umarım bu serüvende daha birçok yeni şey öğrenirim. Herkese iyi günler ve iyi Sosyaller dilerim.