Ders çalışırken içmek için kahve önerisi

Daha fazla  
Selamlar. Arkadaşlar ben LGS öğrencisiyim ve tabii ki ders çalışıyorum ve bunun yanında bir içecek içmek güzel oluyor. Bu yüzden bayağı bir içecek denedim fakat şunları gördüm; ben çay içemem çünkü hızlı içtiğim için kendime çay yetiştirmekten derse bakamam, sıcak çikolata dersek zaten sürekli olmaz bayar ve ilk günden bile bir bardağı çok bitirebileceğimi zannetmiyorum öyle çikolatayla falan da çok aram yok. Geriye en iyisi kahve kalıyor. Fakat çok acı kahve sevmiyorum. Öyle Türk kahvesi falan da sevmem ben. Daha önce Nescafe Gold denemiştim şekerli sütlü ama tam istediğim gibi olmadı. Starbucks'a gidip bir keresinde toffee nut latte ve caramel macchiato denemiştim. Onlar hoşuma gitmişti. Fakat onların kahveleri de çok pahalı sürekli oradan kahve alamam. Bu şurup işi nasıl oluyor? Ailemden bütçe konusunda bayağı yardım alabilirim ama evde kendim yapabilmem güzel olur o yüzden hazır kahveleri önermezseniz sevinirim hani şu Nescafe'nin mochası, 3'ü bi' aradası falan onlardan önermeyin. Sadece bunlara benzer ne yapabilirim? Bu arada yumuşak içim seviyorum. Ayrıca Nescafe latte de hoşuma gidiyor bayağı haberiniz olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kahve Dünyasının veyahut Starbucks'un pakette kahveleri oluyor onları yapabilirsin istersen. Kahve Dünyasının damla sakızlısı var o fena değil tamamen sana kalmış. O kadar abartılı pahalı değil.

(Damla Sakızı Türk Kahvesi olacağı için bu önerimi saymayabilirsiniz başka çeşitleri de var.)

Attığım linkte karamel aromalı filtre kahve var:

Sitede baya çeşit var ilginizi çekerse.

Kahve Dünyasının veyahut Starbucks'un pakette kahveleri oluyor onları yapabilirsin istersen. Kahve Dünyasının damla sakızlısı var o fena değil tamamen sana kalmış. O kadar abartılı pahalı değil.

(Damla Sakızı Türk Kahvesi olacağı için bu önerimi saymayabilirsiniz başka çeşitleri de var.)

Damla sakız aromasını çok sevdiğim söylenemez. O dediğiniz Starbucks'ın pakette kahveleri tam olarak nasıl oluyor hocam? Fiyatı ne kadar ve herhangi bir kahve makinesine ihtiyacım var mı yoksa normal kettle da yapabilir miyim?

Kahve dediğiniz sadece bir şey değil, kahve yapmanın tonla yolu var. Mesela espresso:
İnce öğütülmüş kahveyi sıcak suyla birlikte yüksek basınçla sıkıştırıp kahvenin küçük deliklerden çıkması sağlanıyor.
Tabii bunda çok değişken var ve uğraştırıcı.

En basit yol french press ile kahve yapmak. İçine öğütülmüş kahve ve sıcak suyu koyup 4 dakika bekliyorsunuz ve kahve hazır. Hem içinde süt de köpürtülebiliyor.

Şuruplar en basit şekilde: eritilmiş şeker + su + x
Ama bazılarında yapay aroma falan da eklenebiliyor. Çok da bir fikrim yok açıkcası.

Kahve dediğiniz sadece bir şey değil, kahve yapmanın tonla yolu var. Mesela espresso:
İnce öğütülmüş kahveyi sıcak suyla birlikte yüksek basınçla sıkıştırıp kahvenin küçük deliklerden çıkması sağlanıyor.
Tabii bunda çok değişken var ve uğraştırıcı.

En basit yol french press ile kahve yapmak. İçine öğütülmüş kahve ve sıcak suyu koyup 4 dakika bekliyorsunuz ve kahve hazır. Hem içinde süt de köpürtülebiliyor.

Şuruplar en basit şekilde: eritilmiş şeker + su + x
Ama bazılarında yapay aroma falan da eklenebiliyor. Çok da bir fikrim yok açıkcası.
Ama bizde kahve makinesi yok ki, var da filtre kahve yapılabiliyor sadece. Sırf benim için bir kahve makinesi alınır mı, fikrim yok uğraşma diyebilirler. Kahve makinesi olmadan çözülemiyor mu hocam?

Ama bizde kahve makinesi yok ki, var da filtre kahve yapılabiliyor sadece. Sırf benim için bir kahve makinesi alınır mı, fikrim yok uğraşma diyebilirler. Kahve makinesi olmadan çözülemiyor mu hocam?
Filtre kahve makinesinde dilediğiniz kahveyi yapın. Damak tadı kişiden kişiye değişir. Deneyerek bulmanızı tavsiye ederim. Termos edinin. Masanızdan kalkma sorununu çözecektir. Maddi gücünüzü bilmemek ile beraber, Stanley 0.7 ltsi bana mesai saatlerimde yeterli olduğu için size de önerebilirim. Ayrıca bol bol su tüketin. Umarım dilediğiniz liseyi kazanırsınız.

French Press kahve makinesi değil. Yani, kahve yapıyor ancak makine değil.
French Press ile yapılan kahve daha bulanık, yumuşak.
Filtre ise daha keskin oluyor genellikle.

İnternetten veya kahve dükkanlarından öğütülmüş kahve alıp deneyebilirsiniz.

Vallahi böyle bir konu açtığımı unutmuşum. Bu kahve mevzusuna bayağı girdim. Ebeveynlerinin yardımıyla ve biraz araştırmadan sonra Philips lattego 5500 kahve makinesi aldık. Onlar da 2 günde bir gibi sürelerde makineden yararlanıyor. Önce tadı çok hoşuma gitmemişti o dilediğim tadı da anlamamıştım ama sonradan şurupla bunu denemeye karar verdim ve tüfekçi adında bir markanın toffee nut, Cool lime, chocholate, haze nut, white chocholate, caramel ve vanilla şuruplarını deneme amaçlı satın aldık. Çoğusunun aromasına bayıldım. Starbucks kahvesinden bir farkı olduğunu zannetmiyorum. Miktarını da güzelce ayarladım kendime göre. Yaklaşık 1-2 göz kararı çay kaşığı yetiyor bana. Ha bir de kahve dünyasının ve Tchibo markasının çekirdek kahvelerini aldık. Ben içine latte dışında hepsine extra espresso shot koydurtuyorum. Tam istediğim lezzet oluyor. Normalde bu kahvenin aynısını Starbucks'da içmek istesem 200 lira gibi bir maliyeti oluyor ancak bu makinede süt, çekirdek, elektrik gibi maliyetleri de içine koyduğunda bir bardağı maksimum 35 liraya denk geliyor. Arada uçurum gibi 165 liralık bir fark var. Önerir miyim? Kişiden kişiye değişir. Süt, süt köpüğü seven ve kahvemde güzel bir aroma istiyorum diyenler almayı düşünebilir fakat bunlarla işim olmaz sevmem diyenler bu makineden uzak dursun paranızı çöpe atmış olursunuz. Ben bunlar olmadan kahve içebilen bir insan değilim. Belki de yaşım gereği ve ergen olduğum için de bu söz konusu olabilir ama tabii ki zevk meselesi. Ben tam olarak aradığım lezzeti buldum. En sevdiğim 3 tane şurup var bu arada. En sevdiğim white chocholate, sonra vanilla sonra da chocholate. Carameli de denedim ama bunlar kadar sarmadı beni yine içerim ama küçük bir şişeyi bile 1 ayda anca bitiririm diye düşünüyorum. Umarım bu serüvende daha birçok yeni şey öğrenirim. Herkese iyi günler ve iyi Sosyaller dilerim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı