Ders çalışma alışkanlığı nasıl elde edilebilir?

Furkann368

Centipat
Daha fazla  
Ben bir LGS öğrencisiyim ve hala düzenli ders çalışma alışkanlığını elde edemedim. Ders çalışmak bana eziyet gibi geliyor ama bir yandan da çalışma alışkanlığını kazanıp bu eziyeti bitirmek istiyorum. Oyunlar çok daha fazla ilgimi çekiyor. Mesela ders çalışmak için oturduğum masada oyunlar yüzünden hiç ders çalışamadan kalkıyorum, bu durumu nasıl düzeltebilirim? Veya Bu durumu yaşayan kişiler varsa nasıl üstesinden geldiniz?

Odaklanma süresi ayarlayıp kendini kayıtlandırabilirsin o süre içerisinde sadece derse vermen gerek kendini. 😁

Kolay kaynaklar ile soru çözerek masabaşında kalma süremi uzattım, sonrasında ise orta seviye kaynaklara geçerek çözdüğüm o sürelerin altına düşmemeye çalıştım. Sonuç olarak hem masa başı sürem uzadı hem de kaynak zorluğu bu süreyi etkilememiş oldu. Kolay kaynak çözerken keyif aldığım için, yapabildiğim için o masadan kalkasım gelmiyordu benim.

İlgini çeken ders ve konularla başlarsan daha çok ilgini çekeceğinden masa başında kalmaya alışmaya başlarsın. Daha sonra bilmediğin konularda kolaydan başlayıp ilerlersin ve yavaşça zorluğu artırıp konuyu anlamaya çalışabilirsin.
İkinci bir seçenek olarak zamanlayıcı tutarak deneme çözebilirsin veya çalışmanı okulda yapabilirsin.

Not: Okulda sessiz ortam imkanın varsa çok daha iyi olacaktır çünkü ses olan ortamda olmuyor. Sessiz ortam bulabilirsen okul bulunmaz nimet çünkü telefon, bilgisayar ve sosyal medya gibi dikkat dağıtıcı etkenlerden uzak olursun. Kütüphaneniz varsa oraya gitmeni tavsiye ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı