Ders çalışma alışkanlığı nasıl kazanılır?

itskaarina

Picopat
Daha fazla  
YouTube'da bir video görmüştüm. Videodaki kişi şöyle diyordu: "1. hafta 3 saat çalışın, 2. hafta 4 saat, 3. hafta 5 saat çalışın, her hafta 1 saat yükseltin" diyordu. Bana mantıklı geliyor ama beynim şu şekil çalışıyor: "Ben bugün 4 saat çalıştım, demek ki yarın 5 saat çalışabilirim, yarın en az 5 saat çalışayım" diyorum ve ertesi gün olduğunda bırak 5 saati 4 saat bile çalışmıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öyle bir şey yok saçmalıktan ibaret ders yapmak disiplinle ilgilidir (bence)

Öyle bir şey yok saçmalıktan ibaret ders yapmak disiplinle ilgilidir. (bence)
Saçmalık değil. Daha önce hiç ders çalışmamış biri birden her gün oturup 5 saat ders çalışmaya başlamaz. Yavaş yavaş arttırmak lazım. Ama ne sıklıkta arttırılacagi kişiye göre değişir.

Öte yandan, @itskaarina hocam bu kaçinci konunuz? Yanlış anlamayın, cevap vermeye erinmiyoruz elbette ama özel taktik aramayı bırakıp artık çalışmaya baslasaniz nasil olur? Özel yöntemler, teknikler artık adına her ne derseniz bu işin en fazla %20'sini oluşturuyor. Günün sonunda yapmanız gereken diğer onceliklerinizi bırakıp ders çalışmanız. Evet sıkıcı, ama zulüm mu? Değil. Pek çok öğrenci aile evinde sıcak odasında yemeği önüne geliyor. Bu kadar rahatlık, imkan varken sıkılıyorum diye bir bahane olabilir mi?

Pardon ben sıkılıyorum falan demedim? Hocam rahatsız oluyorsanız benim konularıma cevap vermeyin.

Hocam bende ayni durumdayim fakat 30 dakika bandinde diyelim sozde TYT-AYT ogrencisiyim ama hiç icimden gelmeyen bir şey.

Pardon ben sıkılıyorum falan demedim? Hocam rahatsız oluyorsanız benim konularıma cevap vermeyin.
Ya niye çalışmıyorsunuz? Zevkli bir şey olsa zaten herkes yapar, değil mi? Sıkılıyorum, odaklanamıyorum hepsi aynı kapıya çıkıyor. Özel olarak belirtmenize gerek yok "sıkılıyorum" diye.

Rahatsız olmakla ilgisi yok herkes istediği konuyu açar. Size yardımcı olmaya çalışıyoruz. Aynı soruyu şekil değiştirerek 5-6 defa sorarak bir yere varamayacağınızı anlatmaya çalışıyorum size. Burada size birisi çok muhteşem bir şey söyleyecek de bütün sorunlarınız çözülüp birden pür dikkat ders çalışmaya başlayacağınızı düşünüyorsunuz. Böyle bir şeyin olmayacağını size anlatmaya çalışıyorum. Vakit kaybettiğinizi söylüyorum bu şekilde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…