SingleMove
Hectopat
Daha fazla
Ben 2 senedir evde çalışmaya çalışıyorum ama görüldüğü gibi bir başarı sağlayamadım çünkü evde ki konfor alanım beni çok engelledi o yüzden haftanın bir çok günü kütüphaneye gitsem nasıl olur orada alışkanlık kazanılabilir mi?İyi bir ders düzeni için kendine bir program ayarla günlük çalışacağın konuları sırala ve sabahları 8'de uyanıp günün sonuna kadar yani 16:00'a kadar tüm günlük konularını bitirmen lazım. Ancak böyle ders düzeni sağlayabilirsin. Akşamları ders çalışmak pek verimli değil. Uyku geliyor ve konular kalıcı olmuyor. Akşamları dışarı çıkıp biraz kafa dağıt yoksa dersten sıkılırsın bir zaman sonra.
Ben şahsen hangi tarz ders çalışma stili bana verimli gelir bulamadım bu ve bunun gibi konular için yks koçu tutmayı düşünüyorum sence işe yarar mı? Çünkü ben program kurmayı o programı yönetmeyi vesaire başaramıyorum tabii ki burada benim azmim önemli ama bu rutin işleri ayarlamakta zorluk çekiyorum. Birde yeri gelmişken sorayım benim obp 67 çok düşük eşit ağırlıkta 3k hedefim var çok zor biliyorum ama benim gibi birisi nerdeyse sıfırdan bir yıl gibi sürede bu sıralamayı alabilir mi sizce? Tabii verimli ve programlı çalışırsam.Öncellikle kolay gelsin 10 k yaptım sayısalda (TYT 2K AYT'nin azizlğine uğradım) hani bunu ciddiye alasın diye söylemiyorum sadece ben de aynı senin gibi ders çalışamıyorken 10 k ya girebildim bendeki en büyük sorun mesela sabah oturduğmda sanki tüm gün çalışmam gerekiyormuş gibi hissediyordum bu yüzden bunalıyordum aşmak için merdiven metotu tarzı günde 2 3 saatlerden başlayarak çalıştım gittikçe arttırmaya çalıştım ama böyle 10 günde falan değil 1 2 ay TYT matematik ve fen üzerinde kendimi denedim çalışma süremi arttırmaya çalıştım diğer bir yardımcı olan şey LoL oynuyordum geceleri hani kafamda şöyle kodlamıştım oyun oynamak için ders çalışıyordum sanki ders çalışmazsam PC yasak gibi bir nevi ödül mekanizması diyebilirim bir de YKS hani sadece uni kazanmak için değil de direk hayata hazırlık olarak bak öğrenmeyi öğrenmek tarzı eğer iyi bir uni kazanırsan gene de YKS kadar olmasa da çalışman gerekecek bu yüzden kendinin nasıl öğrendiğine de bak benim için öğrenmek mesela test çözmekti konu anlatımları beni bayıyordu test kitaplarından çöze çöze öğrenmeye çalışıyordum (ki şu an tıp fakültesinde test kitabı yok çok zorlanıyorum) bu şekil belki seninkide aksine konu anlatımlarıdır veya YouTube hocalarıdır bkz. Eyüp B tanıyosundur zatenama önceliğin o masada hangi tarz çalışarak daha fazla kalıyosun bunu bulmaya çalış illa başkalarından gördüğün gibi konuyu oku testi çöz mantığı değil de belki de farklı bir çalışma tarzıyla daha fazla çalışabilirsin başka sorun varsa yaz elimden geldiğince cevap vermeye çalışırım.
Ben şahsen hangi tarz ders çalışma stili bana verimli gelir bulamadım bu ve bunun gibi konular için YKS koçu tutmayı düşünüyorum sence işe yarar mı? Çünkü ben program kurmayı o programı yönetmeyi vesaire başaramıyorum tabii ki burada benim azmim önemli ama bu rutin işleri ayarlamakta zorluk çekiyorum. Bir de yeri gelmişken sorayım benim OBP 67 çok düşük eşit ağırlıkta 3K hedefim var çok zor biliyorum ama benim gibi birisi neredeyse sıfırdan bir yıl gibi sürede bu sıralamayı alabilir mi sizce? Tabii verimli ve programlı çalışırsam.
teşekkürler.Yavaş yavaş arttırın günlük 20 dakika, 40 dakika 1 saat gibi ayrıca sosyal medyayı neredeyse tamamen kapatmanizi öneririm
teşekkürlerAtomik alışkanlıklar kitabını okuyabilirsiniz fikir edinmek açısından güzel olur.
tabi tutabilirsin ama benim senemde tututupta hiç uymayan düzinelerce insan var yardımcı olur mu belki dene istiyosan ama çalışma tarzını dediğim gibi deneyip bulman lazım hangisi seni o masada daha çok tutuyoBen şahsen hangi tarz ders çalışma stili bana verimli gelir bulamadım bu ve bunun gibi konular için yks koçu tutmayı düşünüyorum sence işe yarar mı? Çünkü ben program kurmayı o programı yönetmeyi vesaire başaramıyorum tabii ki burada benim azmim önemli ama bu rutin işleri ayarlamakta zorluk çekiyorum. Birde yeri gelmişken sorayım benim obp 67 çok düşük eşit ağırlıkta 3k hedefim var çok zor biliyorum ama benim gibi birisi nerdeyse sıfırdan bir yıl gibi sürede bu sıralamayı alabilir mi sizce? Tabii verimli ve programlı çalışırsam.
Sonucunuzu atar mısınız?Öncellikle kolay gelsin 10 k yaptım sayısalda (TYT 2K AYT'nin azizlğine uğradım) hani bunu ciddiye alasın diye söylemiyorum sadece ben de aynı senin gibi ders çalışamıyorken 10 k ya girebildim bendeki en büyük sorun mesela sabah oturduğmda sanki tüm gün çalışmam gerekiyormuş gibi hissediyordum bu yüzden bunalıyordum aşmak için merdiven metotu tarzı günde 2 3 saatlerden başlayarak çalıştım gittikçe arttırmaya çalıştım ama böyle 10 günde falan değil 1 2 ay TYT matematik ve fen üzerinde kendimi denedim çalışma süremi arttırmaya çalıştım diğer bir yardımcı olan şey LoL oynuyordum geceleri hani kafamda şöyle kodlamıştım oyun oynamak için ders çalışıyordum sanki ders çalışmazsam PC yasak gibi bir nevi ödül mekanizması diyebilirim bir de YKS hani sadece uni kazanmak için değil de direk hayata hazırlık olarak bak öğrenmeyi öğrenmek tarzı eğer iyi bir uni kazanırsan gene de YKS kadar olmasa da çalışman gerekecek bu yüzden kendinin nasıl öğrendiğine de bak benim için öğrenmek mesela test çözmekti konu anlatımları beni bayıyordu test kitaplarından çöze çöze öğrenmeye çalışıyordum (ki şu an tıp fakültesinde test kitabı yok çok zorlanıyorum) bu şekil belki seninkide aksine konu anlatımlarıdır veya YouTube hocalarıdır bkz. Eyüp B tanıyosundur zatenama önceliğin o masada hangi tarz çalışarak daha fazla kalıyosun bunu bulmaya çalış illa başkalarından gördüğün gibi konuyu oku testi çöz mantığı değil de belki de farklı bir çalışma tarzıyla daha fazla çalışabilirsin başka sorun varsa yaz elimden geldiğince cevap vermeye çalışırım.